Aktuelt

Familiedag og VM-fest

Lørdag 23. februar inviterer vi til familiedag og VM-fest på Sjusjøen langrennsarena. Arrangementet starter klokken 11 og det blir skilek, rebusløp og servering for hele familien. Bli med på en morsom dag!

Bli med på Barnas skilek på Sjusjøen

Lørdag 28. januar er det igjen duket for skifest på Sjusjøen med Barnas skileker! Arrangemenetet er helt gratis og alle får premier. Åpent for alle mellom 0 og 12 år som har ski på beina. Vi låner ut ski, staver og støvler fra Salomon til de barna som måtte trenge det. I så fall anbefaler vi å være ute i god tid før start. Velkommen!

Konsert med Iver Kleive og Knut Reiersrud

Den 22. juli kommer Iver Kleive og Knut Reiersrud for å holde konsert i Sjusjøen fjellkirke. I snart 30 år har de jevnlig opptrådd for fullsatte kirker og konsertlokaler Norge rundt. Med utgangspunkt i norske folketoner, salmer og egne komposisjoner har Iver og Knut lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.

Bli med på en helaften med Peer Gynt

Visste du at du kan oppleve den fantastiske Peer Gynt-forestillingen på Gålå uten å måtte organisere alt selv? Visit Sjusjøen har et tilbud som innebærer transport, mat, opplevelser før forestillingen og selve forestillingen. Alt du trenger gjøre, er å bestille. Og være klar når bussen går.

One night with Queen!

Vi har gleden av å avsløre en skikkelig rocka nyhet! 29 juli 2023 kommer Skandinavias beste Queen- og Freddie Mercury-tolker, Åge Sten Nilsen og hans band til Sjusjøen!

Ellen Horn i samtale med Mimmi Tamba - årets Solveig fra Peer Gynt - og stemningsfull konsert med Mimmi.

Lørdag 25. februar kommer Ellen Horn, kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt og skuespiller og låtskriver Mimmi Tamba til Sjusjøen fjellkirke. Ellen og Mimmi ser frem til å tenne lys og dele tanker om kjærlighet, trofasthet og håp i Peer Gynt når de skal møte publikum i fjellkirka. I etterkant av samtalen skal Mimmi holde konsert og servere et utdrag fra sine to siste utgivelser, Semper Eadem og Titanic. Det blir også små smakebiter fra Edvard Griegs repertoar.

Magisk utekonsert med Helene Bøksle

Vi gjentar suksessen fra i vinter og inviterer til en stemningsfull helaftens utendørskonsert med eventyrlige Helene Bøksle i trolske omgivelser hos Mesna Islandshestsenter lørdag 4. februar.

Brøttum Taxi

Enten det har vært en hyggelig sammenkomst med vin til maten, et besøk på et av Sjusjøens spisesteder eller en skitur eller sykkeltur som rett og slett ble for lang: Brøttum Taxi kjenner Sjusjøen og bidrar gjerne med transporten. Nå utvides samarbeidet med Visit Sjusjøen.

Åpningstider spisesteder i høstferien

La deg friste av høstens smaker. På Sjusjøen kan du finne en variert meny hos et bredt utvalg av spisesteder. Her finner du mer informasjon om åpningstider i høst. Velkommen!

Årets høstferieprogram

Velkommen til aktiviteter og arrangementer på Sjusjøen i høst.

Et rom for alle i 60 år

Du kan liksom ikke se den så godt der den står grunnstøtt i naturstein fra området, men den kan høres! I 60 år har Fjellkirken ringt inn til gudstjenester.

Fjellet – en himmel over hverdagslivet

At noe er hellig betyr at det er annerledes eller opphøyd. Det er på hytta at Per Anders Nordengen trimmer sinnet – ikke nødvendigvis kroppen.

Folkeløpet 2022

Bli med på årets folkeløp lørdag 23. juli! Super aktivitet for hele familien med medaljer til alle som deltar.

Kurs i kajakkpadling på Sjusjøen

Kurs i kajakkpadling for deg som ønsker en introduksjon til kajakk og utstyr. Fullført kurs gir Padleforbundets våttkort for gjennomført introduksjonskurs.

Bli med på orienteringsløp!

Utforsk de idylliske områdene ved Øvre Åstbrua, 15 km nord for Sjusjøen. 9. og 10. juli arrangeres uformelt orienteringsløp, med løypetilbud for hele familien. Åpent for alle og påmelding ved frammøte.

Servering i sommer

I sommer kan du nyte deilige retter hos våre mange serveringssteder. Her finner du et variert utvalg for alle ganer - kos deg!

Årets sommerprogram

I sommer er det mye som skjer på og rundt Sjusjøen. Ta en titt på programmet her, og planlegg en sommer full av begivenheter for hele familien.

Helgøya Klatrepark

Helgøya, Norges største innlandsøy, ligger midt i Mjøsa og er vel verdt et besøk. Her finner du blant annet Innlandets største klatrepark – og i sommer byr parken på en rekke nyheter.

Sommerfestuka er blitt en institusjon

Fjorårets Sommerfestuke på Sjusjøen var noe preget av koronalivet. Allikevel viste det seg at 1040 hadde fått med seg ett eller annet arrangement, i tillegg til de mange som troppet opp på familielørdagen. I denne lille oversikten får du et snar-blikk inn i hva som skjedde disse julidagene i 2021.

Sykkeldestinasjonen Sjusjøen

Sjusjøen er kanskje mest kjent for langrennsløyper i toppklassen, men mange har også oppdaget at stedet er et glimrende utgangspunkt for sykling. Her finnes lette familieturer, trivelige besøks-setre, lange treningsturer på grusvei, eller grom stisykling opp til flere av de lokale toppene.

Kunst med natur, kaffe og musikk som drivstoff 

Kaffen venter alltid i termosen. LP-spilleren står på konstant. Arbeidsmetoden er rask og kapasiteten stor. Ideene kommer på løpende bånd og lyrikk blandes jevnt med akryl syv dager i uken. Bli med inn i Thor Arne Moens verden du også.

Nye drivere på Hygga fjellkro

Vi gleder oss til nyåpning av Hygga fjellkro den 16. juni. Velkommen til nye drivere!

Bli med på en variert og gøy aktivitetsuke på Sjusjøen!

Multisportuka og landslagets friidrettskole arrangeres på Sjusjøen i uke 29 for barn i alderen 7 -12 år.

Les årets Sjusjøenmagasin på nett

Årets magasin fra fjellet vårt er klart. Klikk deg inn her for å lese bladet:) Kos deg!

Mål krefter i Monsterbakken

Endelig kan vi igjen invitere til Monsterbakken Opp! Her blir det aktiviteter for hele familien, gratis pølser og varm drikke. Skilegenden Martin Johnsrud Sundby kommer - kommer du?

Åpningstider spisesteder vinter 2022

Her finner du en oversikt over åpningstider hos våre spisesteder i vinter. Velkommen til en variert og fristende matopplevelse!

Hva skjer i vinter?

Vinterens og vårens program er klart. Bli med på moro i fjellet!

Velkommen til sesongstart i skiskyting!

Endelig kan skiskyttersesongen starte igjen på Sjusjøen! Helgen 12. – 14. november blir det et spennende og tettpakket program, med hele det norske landslaget og flere internasjonale toppløpere på startstreken.

Aktiviteter høsten 2021

Høsten byr på mange fartsfylte og hyggelige opplevelser for hele familien. Planlegg høstferien din i dag! Her finner du en oversikt over hva man kan finne på i fjellet vårt og i områdene rundt.

Åpningstider spisesteder høst 2021

Her finner du åpningstider til våre spisesteder.

Åpningstider butikker høst 2021

Her finner du oversikt over åpningstidene hos våre butikker i høst

Høstferien 2021

Årets høstferieprogram er klart. Vi ønsker velkommen til fjells!

Hytter som "danser" på søyler

Nå starter første byggetrinn av hyttefeltet på Danseråsen i Brumunddal. Ferdig utbygd skal feltet være begrenset til 32 bærekraftige, selvforsynte og kortreiste hytter underlagt en grønn profil og en svoren pakt med skogen og naturen.

Har du lyst til å bidra som frivillig på Kreftsakens Vinterleker?

11.-13. mars 2022 skal Kreftforeningen og Montebellosenteret ​arrangere Kreftsakens Vinterleker for aller første gang på Sjusjøen! De trenger frivillige som kan bidra til at dette blir en flott opplevelse for de som skal delta. Har du lyst til å bruke en helg i mars på et givende arrangement? Klikk her for å lese mer og meld deg på!

Velkommen til orienteringsløp i Åstadalen

Orientering i fjellet er gøy! Nå kan du bli med på to o-løp i sommer. Mer info og påmelding finner du her...

Sommer på Kvarstad seterkafé

Kafeen er åpen fredager, lørdager og søndager fra kl. 11:00 til 17:00 i hele juli. Det selges vafler, kaffe og te, rømmegrøt med saft, pølser med lompe, Kvarstad-is og Kvarstad-sjokolade. Du kan hilse på hester og en grisemor med søte grisunger. Velkommen til seters!

Velkommen til Moelvdagene

Helgen 17-19 juni ønskes du hjertelig velkommen til feiring av Moelvdagene 2021. Her blir det markedsboder, konkurranser, gode tilbud og aktiviteter for store og små. Bildet: Baker Kristiansen har levert nybakt kvalitet i over 100 år og gleder seg til å se deg i helgen :)

Opplev den landlige sommeridyllen

Ringsaker er som et lite Norge i miniatyr – med et opplevelsesrikt helårsfjell, Mjøsa, to småbyer og mange arenaer med landlig idyll. Dessuten kan det hele oppleves på én dag, om man vil.

Mange badestrender i Ringsaker!

Visste du at Ringsaker har hele 11,4 mil strandlinje til Mjøsa? Eller at det finnes mange titalls vann ved og på fjellet som det går an å ta en dukkert i? Til sammen byr dette på fantastisk mange fine bademuligheter!

Innlandet – et operafylke!

Hvem hadde trodd at lille Brumunddal skulle kunne huse en hel opera? Men jo, siden 1979 har RingsakerOperaen holdt hus her, med stadige avstikkere ut av byen. For én ting er den store oppsetningen som finner sted hver høst. Men RingsakerOperaen risikerer du også å støte på en rekke andre steder i Innlandet, blant annet på Sjusjøen.

Tett på: Johannes Haukåssveen

Hvorfor elsker du snø, bestefar? Dette spørsmålet har Johannes Haukåssveen fått av barnebarnet. Og kanskje svaret er med å forklare hvorfor Sjusjøen er kåret til Norges beste langrennsdestinasjon.

Ekte matglede på fjellet

Et velegnet spisested med god tradisjonskost – enkelt tilgjengelig med bil. Og den perfekte fjellkro i rett i nærheten for alle som holder til på Ljøsheim. På Hygga Fjellkro får du servering av alle slag. Alt fra kaker, vafler, kanelboller og baguetter til pizza, biff og ordentlig norsk tradisjonsmat. Maten lages stort sett fra bunnen av, og Ole Stendahl jobber selv på kjøkkenet.

Har jobbet på Kiwi Sjusjøen i tjue år

Varebestillingen justerer de gjerne etter værmeldingen. Hvis Yr melder godvær er det grillpølser som gjelder, men er værmeldingen motsatt er det wiener som topper pølsebarometeret.

Puster liv i Sjusjølunga

Ved Sjusjøvannets bredd, rett nedenfor Låven bar og Rustad hotell og fjellstue, midt i hjertet av Sjusjøen sentrum finner man et yndet sted for rekreasjon og aktivitet for store og små. Bading, kanopadling og fisking sommerstid og skøytegåing vinterstid har gjort bukta med navnet Sjusjølunga» til en populær destinasjon.

Sjusjøvannet

Syversjøen, den sjuende sjøen eller sjøen som ligger i skjul? Selv om opphavet til navnet ikke har en entydig forklaring har Sjusjøvannet like fullt i flere tiår satt sitt preg på livet her på Sjusjøen. Det være seg som matfat, parkeringsplass eller som et yndet sted for lek og moro!

Ser lyst på framtida etter et krevende år

Den dagen da Norge ble stengt ned hadde Erik Lindstad akkurat fått inn paller med matvarer fra Asko. I tillegg var 600 liter øl tappet og klart på flasker og fat. Noen dager senere måtte han permittere samtlige arbeidstakere, seg selv inkludert. Så ble det helt stille.

Mesna islandshest - unike opplevelser for alle

På den vakre gården ved Mesnavannet er det stadig nye tilbud. Islandshestene kan gi både nybegynnere og erfarne den perfekte rideopplevelsen, og med det nye konseptet «Workation» kan du flytte hjemmekontoret til Mesna, og hoppe rett i badstua når arbeidsdagen er slutt!

Påsken 2021 på Sjusjøen

Også i år må vi feire påske på en litt annerledes måte. Mange har allerede kommet seg til hytta og vi i Visit Sjusjøen vil derfor ønske alle på Sjusjøen en riktig flott påske! Lurer du på hvilke regler som gjelder nå og hva du kan finne på i påsken? Her følger en liten oversikt. GOD PÅSKE!!

Venninner tar over den populære kafeen: – Inni meg jubler jeg!

Åse og Asbjørn Sletvold gir seg som drivere av Rømåssetra på Sjusjøen etter 27 år. Sige Fiske Amdal og Nina Brekke overtar driften av den populære seterkafeen.

Hai på Graaten

Nå er det endelig klart - Brumunddølen Hai Hang blir den nye driveren av spisestedet i 2. etasje på Graaten etter at lokalene har stått tomme i over to år.

Les årets julemagasin fra Ringsaker kommune

Koselige historier fra Prøysenhuset og Ringsaker.

Jul på Prøysenhuset

Som så mye annet dette året blir ikke juleprogrammet på Prøysenhuset helt det samme som tidligere år. Tross endringer i programmet betyr ikke det at opplevelsene blir mindre. Tvert imot!

Velkommen til nasjonale renn for toppidretten

Norges Skiforbund har besluttet å arrangere nasjonale renn for toppidretten i langrenn, hopp og kombinert. NB! Arrangementet vil ikke være åpent for publikum, men vil vises på NRK.

Mesnali Auto

  • Salg og skifting av alle typer dekk fra trillebår til anleggsmaskiner
  • Stort utvalg av felger og dekk til personbil.

På sykkel fra seter til seter

Hva er vel bedre enn å sette seg på sykkelen og tråkke innover i et frodig og fredelig fjellandskap, på grusveier, seterveier og stier?

Sommerrebuss på setrene

Ta sykkelen fatt og bli med på årets sommerrebus på fem av setrene i Ringsakerfjellet. Flotte premier blir det også ? Kos deg i fjellet i sommer!

Kulokk og arier på Rømåssetra!

Ringsakeroperaen byr på en unik og stemningsfull fjellkonsert med sopran Gunda Marie Bruce og pianist Dorina Komani.

Peer Gynt på sommerfestuka

Sommerfestuka har blitt en koselig og innholdsrik uke på Sjusjøen. I årets utgave blir det egen Peer Gynt-forestilling i Sjusjøen Fjellkirke. Prest og foredragsholder Per Anders Nordengen har fått med seg Mari Maurstad og Aage Kvalbein, og han gleder seg stort til dette.

Sommerfestuka på Sjusjøen

SOMMERFESTEN 2020 arrangeres fra 15.-19. juli. Programmet byr bl.a på åpning ved Hans Christian Medlien og konsert med bluespastor Jon Ultvedt. Det blir Peer Gynt kveld med Mari Maurstad og Aage Kvalbein, og vi er også så heldige å få besøk av Trine Rein. Velkommen!

Les sommerens Sjusjøen-magasin på nett

I årets magasin kan du lese mange interessante og gode artikler om stort og smått fra fjellet vårt. God lesning!

Monsterbakken opp!

Velkommen til høstens Monterbakken Opp! Det blir et litt annerledes arrangement i år, men vi legger opp til en hyggelig og aktiv da med gode opplevelser for store og små. Martin kommer så klart og vi håper å se deg også. Velkommen!

REKO-ringen Sjusjøen

REKO-ringen Sjusjøen er en gruppe på Facebook du kan melde deg inn i. Formålet med gruppen er å fungere som en kontaktplattform mellom forbrukere og lokale produsenter i området, uten mellomledd. Bli med du også!

Servering høsten 2020

Her finner du høstens fristende smaker.

Åpningstider butikker høsten 2020

Her finner du alle åpningstidene i høstferien 2020 hos de ulike butikkene i og rundt Sjusjøen.

Om oss

Med et løypenett på 350 km med topp preparerte skispor, er Sjusjøen et vintereldorado for deg som er glad i å gå på langrenn.
Det er også et skisenter på Sjusjøen for deg som er glad i alpint.
Prøv også spennende aktiviteter som kiting, hundekjøring og kanefart!
På sommerstid kan Sjusjøen by på fantastiske turmuligheter til fots, på sykkelsetet eller med en kano i fjellelvene våre.
Destinasjon Sjusjøen
Sjusjøvegen 2001
2612 Sjusjøen
[email protected]
© 2023 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram