Husfliden Lillehammer - Mer enn en butikk

Ok – den overskriften er en floskel. Husfliden Lillehammer forsvarer imidlertid tittelen. Her finner du både butikk og produksjonsbedrift. Og høykvalitetsprodukter som passer på hytta.

Ok – den overskriften er en floskel. Husfliden Lillehammer forsvarer imidlertid tittelen. Her finner du både butikk og produksjonsbedrift. Og høykvalitetsprodukter som passer på hytta.

Husfliden er viden kjent for bunader. Butikken i den prisbelønte Storgata i Lillehammer er intet unntak. Her foregår det både produksjon av nye bunader og omsying og reparasjoner av gamle bunader. Dette er produkter som går i arv og som varer, og det er ikke til å komme fra at det iblant må fikses litt. 

  • Vi har en egen systue i 2. etasje. Her syr vi bunader fra vårt distrikt, men vi kan også sy om og reparere andre bunader. Bunaders som går i arv passer jo ikke nødvendigvis perfekt til ny eier. Dessuten hender det at bunadene «krymper» litt i skapet, forteller Evy Sunde, daglig leder på Husfliden Lillehammer. 

Bunader er selvsagt ikke det eneste du finner på Husfliden. De siste årenes strikketrend har bidratt til godt salg av garn. I butikken finnes et godt utvalg av utstyr og garn, i tillegg til ekspertise som kan bidra både med hjelp og inspirasjon. 

  • Strikking har blitt veldig populært. Strikke kan man gjøre hvor som helst, og mange liker å skape noe selv. Kanskje passer det også inn i en trend hvor det er fokus på bærekraft, kortreiste og varige produkter, sier Sunde.

Perfekte hytteprodukter

I tillegg er Husfliden en perfekt butikk om man skal finne noe som passer til hytta eller som gave til hyttefolk. Et stort utvalg Rørospledd, brukskunst, klær, smykker og tøfler. I butikken finnes også løpere (i lin) og duker som er vevd på Husfliden. Målet er å presentere et utvalg regionale, norske og nordiske produkter. 

Et eksempel på slike produkter, er keramikk fra Leirbrent. Leirbrent holder til i Moelv og produserer keramikk (blant annet kopper/krus, skåler og fat). Her kan du finne din perfekte kaffekopp til hytta – kanskje med et passende sitat fra Alf Prøysen. Med andre ord: Lokale produkter du ikke finner i enhver kjedebutikk.

Målet for Husfliden er at tradisjon og nyskapning skal gå hånd i hånd. Husfliden har drevet sin virksomhet i mer enn hundre år. Ambisjonen er klar: Her skal kundene finne varer av beste kvalitet som skal være til glede i lang, lang tid. 

Butikkens motto er også klart: Uansett hva du måtte finne hos Husfliden skal det være en vare av varig verdi.

Følg gjerne HusflidenLillehammer på Facebook og husfliden_lillehammer på Instagram. Se ellers www.husflidengjoviklillehammer.no for mer informasjon.

Husfliden Lillehammer

Storgata 47
2609 Lillehammer
© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram