Langrenn

Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges langrennssted #1, og mange mener Sjusjøen har verdens beste skiforhold.

Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges langrennssted nr. 1, og mange mener Sjusjøen har verdens beste skiforhold. På Sjusjøen finner du 350 km med fantastiske oppkjørte skiløyper i snill natur. 

Sjusjøen er kjent som ett topp trenings- og tureldorado. Birkebeinerløypa går som en rød tråd gjennom området som byr på varierte skimuligheter med løyper både på snaufjellet og i skogen. Løypene er godt merket og i alle løypekryss er det satt opp stedsnavn, retningsskilt med angivelse av avstand i km og et skikart.

Det er to skistadioner på Sjusjøen som holder internasjonale mål for konkurranser:

  • Sjusjøen Langrennsarena ligger oppe på Sjusjøen og har en 5 km lang lysløype i tillegg til to konkurranseløyper, hver på 5 km. 
  • Sjusjøen Skisenter Natrudstilen har en ca 10 km lang rulleskiløype, asfaltert stadion på 7 dekar og 30 skiskytterskiver, hvorav 6 er elektroniske. Alt er lysbelagt. Snøanlegget har meget god kapasitet og anlegget har normalt gode skiforhold fra slutten av oktober. Anlegget skal kunne driftes 49 uker i året.

Sjusjøen Skisenter Natrudstilen huser verdenseliten i langrenn, skiskyting og kombinert både med treningssamlinger og konkurranser i løpet av hele sesongen. De tilbyr også utleie av langrennsski.

Med veldig gode snøforhold, et allsidig løypenett med lysløyper og 6 måneders skisesong, er Sjusjøen en drøm for deg som er glad i å gå på langrenn!

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram