Aktuelt

Hva skjer i vinterferien?

Her kommer oversikten over arrangementer på Sjusjøen i vinterfeieukene. Velkommen til fjells!

Peer du lyver!

Velkommen til kåseri med Per Anders Nordengen på Graaten. Søndag 18. februar kl 15:00

Velkommen til hundehelg på Sjusjøen

Helgen 24 og 25 februar inviteres du til hundehelg på Sjusjøen med Jeanette Sandbæk Håland og Monika Hallan.

Velkommen til italiensk aften på Graaten

Lørdag 17. februar inviteres du til en smakfull italiensk 4-retters i vakre omgivelser på Graaten.

Sjusjøen - Helt naturlig 2023

Nå kan du lese 2023/2024-utgaven av helårsmagasinet «Sjusjøen - helt naturlig på nett.

Velkommen til jul i Prøysenland

I Ringsaker er jula fortsatt som den gang Alf Prøysens julefortellinger ble skapt. Ofte med snø. Alltid med granbar og kongler, skigarder og røde låver.

Klassisk sommer med Didrik Solli-Tangen

En av landets største stemmer, Didrik Solli-Tangen inviterer til en stemningsfull sommerkveld med gåsehudgaranti lørdag 20. juli på Sjusjølunga. På repertoaret finner vi store klassiske verk og skjellsettende låter. Len deg tilbake og nyt en uforglemmelig musikalsk reise under åpen sommerhimmel.

Minifestival på Sjusjøen i sommer!

Queen og Springsteen til Sjusjøen?! Fredag 26. og lørdag 27. juli har du muligheten til å få med deg to forrykende tribute-konserter. Fredag står Håvard Bakke på scenen med sitt band Cover Me - a tribute to Bruce Springsteen. Lørdag gjentar vi braksuksessen fra i sommer og byr på Åge Sten Nilsens One Night With Queen!

One Night With Queen - Åge Sten Nilsen

Vi gjentar supersuksessen fra sommeren 2023 og inviterer igjen til konsert med Skandinavias beste Queen- og Freddie Mercury-tolker, Åge Sten Nilsen og hans band her på Sjusjøen! Lørdag 27 juli 2024 braker det løs! Bli med på en ren hit-parade av Queens største hits. "One Night With Queen" blir garantert en kveld med høy allsangfaktor, rock 'n roll og party for festglade i alle aldre.

Konsert med COVER ME - a tribute to Bruce Springsteen

Velkommen til en energibombe av en konsert og et dypdykk ned i karrieren til en av verdens største artister og scenepersonligheter. Fredag 26. juli 2024 kommer tribute-bandet "Cover Me" med Håvard Bakke i spissen til Sjusjøen og skal skape fest og god stemning utendørs på Sjusjølunga.

Konsert med Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland

Velkommen til en stemningsfull utendørskonsert på Hygga Fjellkro lørdag 29. juni 2024.

Midt i Mjøsa - Nes og Helgøya

Her finner du opplevelser i Innlandet som skaper minner. Sykle, padle, klatre, spise eller hvile? Velkommen til Nes og Helgøya, opplevelsesvegen Midt i Mjøsa! 

Bli en ekte nissehjelper

Lørdag 4. november ønsker vi velkommen til NISSESKOLE på Sjusjølunga mellom 12 og 16. Her blir det nisseaktiviteter, grøtspising og nisseluekonkurranse. Kom, kom :)

Aktiviteter i høstferien

Det nærmer seg høstferie og på Sjusjøen arrangeres det morsomme aktiviteter for hele familien. Her finner du en oversikt. Velkommen til fjells!

Åpningstider på Sjusjøen

Her finner du åpningstider for spisesteder og butikker i høstferieukene.

Har du blitt hektet på den populære sporten Frisbeegolf?

Discgolfparken på Sjusjøen/Natrudstilen ved foten av Sjusjøen Skisenter er i ferd med å bli en meget populær destinasjon for frisbeegolfere. Beliggende i det vakre fjellandskapet på Sjusjøen, tilbyr denne parken en spennende og utfordrende bane. Med sine 18 kurver og varierte terreng er banen en flott blanding av tekniske utfordringer, nydelig natur og masse frisk fjelluft

En eventyrpark for hele familien

En 40 minutters biltur fra Sjusjøen ligger en av Norges aller vakreste familieparker. Hunderfossen Eventyrpark byr på eventyrlige opplevelser for liten og stor - både sommer og vinter

Rudshøgda - et naturlig stoppested på vei til Sjusjøen

Mange Sjusjøgjester kommer sørfra på vei til Sjusjøen. For mange blir Rudshøgda et naturlig sted for å lade bilen og gjøre helgeinnkjøp. Nå skal samarbeidet mellom Visit Sjusjøen og Rudshøgda Næringsforening styrkes.

Harby Landhandel 

I over hundre år har familien Harby drevet Landhandel i Næroset – en møteplass for både lokalbefolkning og for reisende. Her lages kanskje landets beste surdeigsbrød, et ekte håndverksbrød med steinmalte, økologiske kornsorter.

Nedre Bergundhaugen

Teambuilding, vennekveld eller opplevelser utenom det vanlige. Nedre Bergundhaugen gård i Mesnali byr på en utradisjonell kombinasjon av aktiviteter og tjenester. Og i låven finner utsalg av diverse interiørartikler.

Konsert med Eldar Vågan Trio

Eldar Vågan – en av Norges største bygdetullinger, er nå klar med trio. 8. juli inviterer Hygga Fjellkro på Ljøsheim til konsert. Etter over 40 år med Vazelina Bilopphøggers, 3 utsolgte Oslo Spektrum, stort TV show, og en mengde store hits, får vi oppleve Eldar i et format hvor han fremfører sine sanger i en trioformat.

Sykkelfest for barn 21. juli

Tour of Norway for kids kommer til Sjusjøen. Velkommen til et unikt sykkelkonsept der alle barn kan delta uansett ferdighetsnivå. Tour of Norway for kids er helt gratis. Alle får t-skjorte og premier, og det er åpent for alle mellom 0 og 12 år som har hjelm og noe med hjul.

Sommerfestuka for 8. gang

19. - 23. juli 2023 blir det fem dager med en nyskapt Sommerfestuke for alle med hytte på Sjusjøen, fastboende, eller tilreisende som f eks tar inn på hotell/hytter/camping i nærheten. Stedet er Sjusjøen fjellkirke, Sjusjøvannet og Camp Sjusjøen

Konsert med Iver Kleive og Knut Reiersrud

Den 22. juli kommer Iver Kleive og Knut Reiersrud for å holde konsert i Sjusjøen fjellkirke. I snart 30 år har de jevnlig opptrådd for fullsatte kirker og konsertlokaler Norge rundt. Med utgangspunkt i norske folketoner, salmer og egne komposisjoner har Iver og Knut lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.

Bli med på en helaften med Peer Gynt søndag 6. august

Visste du at du kan oppleve den fantastiske Peer Gynt-forestillingen på Gålå uten å måtte organisere alt selv? Visit Sjusjøen har et tilbud som innebærer transport, mat, opplevelser før forestillingen og selve forestillingen. Alt du trenger gjøre, er å bestille. Og være klar når bussen går.

Et hjerte som banker for skisporten 

Han har hatt stort sett alle roller i skisporten, bortsett fra som arrangør. Nå er imidlertid VM-sjefen Åge Skinstad klar for å invitere til skifest i Trondheim i 2025. 

Stilling ledig på Sjusjøen

Har du lyst til å jobbe i fjellet? Vi har mange bedrifter på Sjusjøen som med jevne mellomrom trenger nye medarbeidere. På denne siden kan du finne aktuelle stillingsannonser her på Sjusjøen

One Night With Queen

Det blir ikke så rent lite trøkk når Åge Sten Nilsen tar med seg bandet til Sjusjøen for å lage et utendørs Queen-party! – Når vi kommer skal dere få i bøtter og spann!

Konsert med Frøydis Grorud og Leif Ingvald Skaug

Frøydis Grorud og Leif Ingvald Skaug inviterer til en konsert rundt påskens budskap i ord og toner onsdag 5. april i Sjusjøen Fjellkirke.

Påsken 2023

Velkommen til påskefjellet! Hygge og aktiviteter for hele familien og flotte forhold i løypene. Påskens program finner du her...

Uforglemmelig helg for kreftrammede familier 

Kreftforeningens vinterleker på Sjusjøen var akkurat det vi trengte som familie. Å bare være sammen og ha tid til hverandre, sier Tonje Elshaug (49). 

Monsterbakken opp!

På selveste påskeaften skal det måles krefter! Det blir aktiviteter for hele familien og skilegenden Martin Johnsrud Sundby er selvfølgelig med og vil gå sammen med barna i alle årsklasser.

Vinterprogram

Årets vinterferieprogram byr på aktiviteter og opplevelser for hele familien. Velkommen til fjells!

Brøttum Taxi

Enten det har vært en hyggelig sammenkomst med vin til maten, et besøk på et av Sjusjøens spisesteder eller en skitur eller sykkeltur som rett og slett ble for lang: Brøttum Taxi kjenner Sjusjøen og bidrar gjerne med transporten. Nå utvides samarbeidet med Visit Sjusjøen.

Jakter ny topp-plassering i Finnmarksløpet

Lørdag 11.mars starter den store styrkeprøven for Jan Kåre Heiberg og «potebarna» hans. Finnmarksløpet, Europas lengste og tøffeste hundeløp, er like langt som det er prestisjetungt!

Familiedag og VM-fest

Lørdag 25. februar inviterer vi til familiedag og VM-fest på Sjusjøen langrennsarena. Arrangementet starter klokken 11 og det blir skilek, rebusløp og servering for hele familien. Bli med på en morsom dag!

Magisk utekonsert med Helene Bøksle

Vi gjentar suksessen fra i vinter og inviterer til en stemningsfull helaftens utendørskonsert med eventyrlige Helene Bøksle i trolske omgivelser hos Mesna Islandshestsenter lørdag 4. februar.

Bli med på Barnas skilek på Sjusjøen

Lørdag 28. januar er det igjen duket for skifest på Sjusjøen med Barnas skileker! Arrangemenetet er helt gratis og alle får premier. Åpent for alle mellom 0 og 12 år som har ski på beina. Vi låner ut ski, staver og støvler fra Salomon til de barna som måtte trenge det. I så fall anbefaler vi å være ute i god tid før start. Velkommen!

Årets høstferieprogram

Velkommen til aktiviteter og arrangementer på Sjusjøen i høst.

Åpningstider spisesteder i høstferien

La deg friste av høstens smaker. På Sjusjøen kan du finne en variert meny hos et bredt utvalg av spisesteder. Her finner du mer informasjon om åpningstider i høst. Velkommen!

Et rom for alle i 60 år

Du kan liksom ikke se den så godt der den står grunnstøtt i naturstein fra området, men den kan høres! I 60 år har Fjellkirken ringt inn til gudstjenester.

Fjellet – en himmel over hverdagslivet

At noe er hellig betyr at det er annerledes eller opphøyd. Det er på hytta at Per Anders Nordengen trimmer sinnet – ikke nødvendigvis kroppen.

Folkeløpet 2022

Bli med på årets folkeløp lørdag 23. juli! Super aktivitet for hele familien med medaljer til alle som deltar.

Kurs i kajakkpadling på Sjusjøen

Kurs i kajakkpadling for deg som ønsker en introduksjon til kajakk og utstyr. Fullført kurs gir Padleforbundets våttkort for gjennomført introduksjonskurs.

Bli med på orienteringsløp!

Utforsk de idylliske områdene ved Øvre Åstbrua, 15 km nord for Sjusjøen. 9. og 10. juli arrangeres uformelt orienteringsløp, med løypetilbud for hele familien. Åpent for alle og påmelding ved frammøte.

Servering i sommer

I sommer kan du nyte deilige retter hos våre mange serveringssteder. Her finner du et variert utvalg for alle ganer - kos deg!

Årets sommerprogram

I sommer er det mye som skjer på og rundt Sjusjøen. Ta en titt på programmet her, og planlegg en sommer full av begivenheter for hele familien.

Helgøya Klatrepark

Helgøya, Norges største innlandsøy, ligger midt i Mjøsa og er vel verdt et besøk. Her finner du blant annet Innlandets største klatrepark – og i sommer byr parken på en rekke nyheter.

Sykkeldestinasjonen Sjusjøen

Sjusjøen er kanskje mest kjent for langrennsløyper i toppklassen, men mange har også oppdaget at stedet er et glimrende utgangspunkt for sykling. Her finnes lette familieturer, trivelige besøks-setre, lange treningsturer på grusvei, eller grom stisykling opp til flere av de lokale toppene.

Sommerfestuka er blitt en institusjon

Fjorårets Sommerfestuke på Sjusjøen var noe preget av koronalivet. Allikevel viste det seg at 1040 hadde fått med seg ett eller annet arrangement, i tillegg til de mange som troppet opp på familielørdagen. I denne lille oversikten får du et snar-blikk inn i hva som skjedde disse julidagene i 2021.

Kunst med natur, kaffe og musikk som drivstoff 

Kaffen venter alltid i termosen. LP-spilleren står på konstant. Arbeidsmetoden er rask og kapasiteten stor. Ideene kommer på løpende bånd og lyrikk blandes jevnt med akryl syv dager i uken. Bli med inn i Thor Arne Moens verden du også.

Bli med på en variert og gøy aktivitetsuke på Sjusjøen!

Multisportuka og landslagets friidrettskole arrangeres på Sjusjøen i uke 29 for barn i alderen 7 -12 år.

Nye drivere på Hygga fjellkro

Vi gleder oss til nyåpning av Hygga fjellkro den 16. juni. Velkommen til nye drivere!

Les årets Sjusjøenmagasin på nett

Årets magasin fra fjellet vårt er klart. Klikk deg inn her for å lese bladet:) Kos deg!

Mål krefter i Monsterbakken

Endelig kan vi igjen invitere til Monsterbakken Opp! Her blir det aktiviteter for hele familien, gratis pølser og varm drikke. Skilegenden Martin Johnsrud Sundby kommer - kommer du?

Hva skjer i vinter?

Vinterens og vårens program er klart. Bli med på moro i fjellet!

Åpningstider spisesteder vinter 2022

Her finner du en oversikt over åpningstider hos våre spisesteder i vinter. Velkommen til en variert og fristende matopplevelse!

Velkommen til sesongstart i skiskyting!

Endelig kan skiskyttersesongen starte igjen på Sjusjøen! Helgen 12. – 14. november blir det et spennende og tettpakket program, med hele det norske landslaget og flere internasjonale toppløpere på startstreken.

Høstferien 2021

Årets høstferieprogram er klart. Vi ønsker velkommen til fjells!

Aktiviteter høsten 2021

Høsten byr på mange fartsfylte og hyggelige opplevelser for hele familien. Planlegg høstferien din i dag! Her finner du en oversikt over hva man kan finne på i fjellet vårt og i områdene rundt.

Åpningstider spisesteder høst 2021

Her finner du åpningstider til våre spisesteder.

Åpningstider butikker høst 2021

Her finner du oversikt over åpningstidene hos våre butikker i høst

Hytter som "danser" på søyler

Nå starter første byggetrinn av hyttefeltet på Danseråsen i Brumunddal. Ferdig utbygd skal feltet være begrenset til 32 bærekraftige, selvforsynte og kortreiste hytter underlagt en grønn profil og en svoren pakt med skogen og naturen.

Har du lyst til å bidra som frivillig på Kreftsakens Vinterleker?

11.-13. mars 2022 skal Kreftforeningen og Montebellosenteret ​arrangere Kreftsakens Vinterleker for aller første gang på Sjusjøen! De trenger frivillige som kan bidra til at dette blir en flott opplevelse for de som skal delta. Har du lyst til å bruke en helg i mars på et givende arrangement? Klikk her for å lese mer og meld deg på!

Velkommen til orienteringsløp i Åstadalen

Orientering i fjellet er gøy! Nå kan du bli med på to o-løp i sommer. Mer info og påmelding finner du her...

Opplev den landlige sommeridyllen

Ringsaker er som et lite Norge i miniatyr – med et opplevelsesrikt helårsfjell, Mjøsa, to småbyer og mange arenaer med landlig idyll. Dessuten kan det hele oppleves på én dag, om man vil.

Sommer på Kvarstad seterkafé

Kafeen er åpen fredager, lørdager og søndager fra kl. 11:00 til 17:00 i hele juli. Det selges vafler, kaffe og te, rømmegrøt med saft, pølser med lompe, Kvarstad-is og Kvarstad-sjokolade. Du kan hilse på hester og en grisemor med søte grisunger. Velkommen til seters!

Mange badestrender i Ringsaker!

Visste du at Ringsaker har hele 11,4 mil strandlinje til Mjøsa? Eller at det finnes mange titalls vann ved og på fjellet som det går an å ta en dukkert i? Til sammen byr dette på fantastisk mange fine bademuligheter!

Innlandet – et operafylke!

Hvem hadde trodd at lille Brumunddal skulle kunne huse en hel opera? Men jo, siden 1979 har RingsakerOperaen holdt hus her, med stadige avstikkere ut av byen. For én ting er den store oppsetningen som finner sted hver høst. Men RingsakerOperaen risikerer du også å støte på en rekke andre steder i Innlandet, blant annet på Sjusjøen.

Ekte matglede på fjellet

Et velegnet spisested med god tradisjonskost – enkelt tilgjengelig med bil. Og den perfekte fjellkro i rett i nærheten for alle som holder til på Ljøsheim. På Hygga Fjellkro får du servering av alle slag. Alt fra kaker, vafler, kanelboller og baguetter til pizza, biff og ordentlig norsk tradisjonsmat. Maten lages stort sett fra bunnen av, og Ole Stendahl jobber selv på kjøkkenet.

Tett på: Johannes Haukåssveen

Hvorfor elsker du snø, bestefar? Dette spørsmålet har Johannes Haukåssveen fått av barnebarnet. Og kanskje svaret er med å forklare hvorfor Sjusjøen er kåret til Norges beste langrennsdestinasjon.

Har jobbet på Kiwi Sjusjøen i tjue år

Varebestillingen justerer de gjerne etter værmeldingen. Hvis Yr melder godvær er det grillpølser som gjelder, men er værmeldingen motsatt er det wiener som topper pølsebarometeret.

Velkommen til Moelvdagene

Helgen 17-19 juni ønskes du hjertelig velkommen til feiring av Moelvdagene 2021. Her blir det markedsboder, konkurranser, gode tilbud og aktiviteter for store og små. Bildet: Baker Kristiansen har levert nybakt kvalitet i over 100 år og gleder seg til å se deg i helgen :)

Puster liv i Sjusjølunga

Ved Sjusjøvannets bredd, rett nedenfor Låven bar og Rustad hotell og fjellstue, midt i hjertet av Sjusjøen sentrum finner man et yndet sted for rekreasjon og aktivitet for store og små. Bading, kanopadling og fisking sommerstid og skøytegåing vinterstid har gjort bukta med navnet Sjusjølunga» til en populær destinasjon.

Sjusjøvannet

Syversjøen, den sjuende sjøen eller sjøen som ligger i skjul? Selv om opphavet til navnet ikke har en entydig forklaring har Sjusjøvannet like fullt i flere tiår satt sitt preg på livet her på Sjusjøen. Det være seg som matfat, parkeringsplass eller som et yndet sted for lek og moro!

Ser lyst på framtida etter et krevende år

Den dagen da Norge ble stengt ned hadde Erik Lindstad akkurat fått inn paller med matvarer fra Asko. I tillegg var 600 liter øl tappet og klart på flasker og fat. Noen dager senere måtte han permittere samtlige arbeidstakere, seg selv inkludert. Så ble det helt stille.

Mesna islandshest - unike opplevelser for alle

På den vakre gården ved Mesnavannet er det stadig nye tilbud. Islandshestene kan gi både nybegynnere og erfarne den perfekte rideopplevelsen, og med det nye konseptet «Workation» kan du flytte hjemmekontoret til Mesna, og hoppe rett i badstua når arbeidsdagen er slutt!

På sykkel fra seter til seter

Hva er vel bedre enn å sette seg på sykkelen og tråkke innover i et frodig og fredelig fjellandskap, på grusveier, seterveier og stier?

Venninner tar over den populære kafeen: – Inni meg jubler jeg!

Åse og Asbjørn Sletvold gir seg som drivere av Rømåssetra på Sjusjøen etter 27 år. Sige Fiske Amdal og Nina Brekke overtar driften av den populære seterkafeen.

Påsken 2021 på Sjusjøen

Også i år må vi feire påske på en litt annerledes måte. Mange har allerede kommet seg til hytta og vi i Visit Sjusjøen vil derfor ønske alle på Sjusjøen en riktig flott påske! Lurer du på hvilke regler som gjelder nå og hva du kan finne på i påsken? Her følger en liten oversikt. GOD PÅSKE!!

Les årets julemagasin fra Ringsaker kommune

Koselige historier fra Prøysenhuset og Ringsaker.

Hai på Graaten

Nå er det endelig klart - Brumunddølen Hai Hang blir den nye driveren av spisestedet i 2. etasje på Graaten etter at lokalene har stått tomme i over to år.

Jul på Prøysenhuset

Som så mye annet dette året blir ikke juleprogrammet på Prøysenhuset helt det samme som tidligere år. Tross endringer i programmet betyr ikke det at opplevelsene blir mindre. Tvert imot!

Velkommen til nasjonale renn for toppidretten

Norges Skiforbund har besluttet å arrangere nasjonale renn for toppidretten i langrenn, hopp og kombinert. NB! Arrangementet vil ikke være åpent for publikum, men vil vises på NRK.

Åpningstider butikker høsten 2020

Her finner du alle åpningstidene i høstferien 2020 hos de ulike butikkene i og rundt Sjusjøen.

Servering høsten 2020

Her finner du høstens fristende smaker.

Monsterbakken opp!

Velkommen til høstens Monterbakken Opp! Det blir et litt annerledes arrangement i år, men vi legger opp til en hyggelig og aktiv da med gode opplevelser for store og små. Martin kommer så klart og vi håper å se deg også. Velkommen!

Les sommerens Sjusjøen-magasin på nett

I årets magasin kan du lese mange interessante og gode artikler om stort og smått fra fjellet vårt. God lesning!

Sommerfestuka på Sjusjøen

SOMMERFESTEN 2020 arrangeres fra 15.-19. juli. Programmet byr bl.a på åpning ved Hans Christian Medlien og konsert med bluespastor Jon Ultvedt. Det blir Peer Gynt kveld med Mari Maurstad og Aage Kvalbein, og vi er også så heldige å få besøk av Trine Rein. Velkommen!

Peer Gynt på sommerfestuka

Sommerfestuka har blitt en koselig og innholdsrik uke på Sjusjøen. I årets utgave blir det egen Peer Gynt-forestilling i Sjusjøen Fjellkirke. Prest og foredragsholder Per Anders Nordengen har fått med seg Mari Maurstad og Aage Kvalbein, og han gleder seg stort til dette.

Kulokk og arier på Rømåssetra!

Ringsakeroperaen byr på en unik og stemningsfull fjellkonsert med sopran Gunda Marie Bruce og pianist Dorina Komani.

Sommerrebuss på setrene

Ta sykkelen fatt og bli med på årets sommerrebus på fem av setrene i Ringsakerfjellet. Flotte premier blir det også ? Kos deg i fjellet i sommer!
© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram