Rømåssetra Seterkafe 

Mange har faste tradisjoner og faste steder de må innom når de er på tur på Sjusjøen. Ofte er det knyttet til noe unikt. Som for eksempel rømmevaflene eller rømmegrøten på Rømåssetra…

Mange har faste tradisjoner og faste steder de må innom når de er på tur på Sjusjøen. Ofte er det knyttet til noe unikt. Som for eksempel rømmevaflene eller rømmegrøten på Rømåssetra…

Selv om kafeen har vært stengt en periode, er det fortsatt et sted som mange snakker varmt om. Derfor er det helt sikkert mange som gleder seg over nyheten om at det til sommeren igjen blir seterkafe og liv på den gamle setra. Og bare for å forsikre om det med en gang: Det blir Rømåssetra slik folk kjenner den.

  • Vi skal ikke gjøre noen store endringer på setra – her skal det se ut slik det alltid har gjort. Det blir slik som det har blitt drevet i alle år, og vi skal videreføre Åse og Asbjørn sin drift. Noen tradisjoner er så gode at de bør holdes på. Det betyr at det blir servering av rømmegrøt, rømmevafler og spekemat. Og hvetebakst, selvsagt. 

Det forteller Tove Blikstad. Sammen med Per Gunnar Thomassen skal hun være vertsskap på den tradisjonsrike kafeen gjennom sommeren – i første omgang. 

Tove beskriver Rømåssetra som en institusjon på Sjusjøen som hun selv har gode erfaringer med. Hit har de selv reist med barna for at de skulle få møte dyrene her. Hit har de reist for rømmegrøt og vafler. 

  • Vi er opptatt av at dette skal være et sted barna ønsker å dra til. Det var slik vi ble kjent stedet –  og det var barna som tok med foreldrene til Rømåssetra. Vi planlegger for eksempel å ha dyr som man kan hilse på. Dette er noe som gjør det til en opplevelse for hele familien, forteller Tove.

De nye driverne kjenner Åse og Asbjørn, som i en årrekke drev den populære seterkafeen.  

  • Vi føler oss kjempeheldige som kan overta dette og drive det videre. Vi skal drive det videre i samme ånd, selv om vi selvsagt ikke kan erstatte Åse og Asbjørn, sier Tove. 

Foreløpig håper de å ha åpent ved St. Hans og deretter satser de på full drift fra 1. juli. Her er det bare å følge med på Facebooksiden til Rømåssetra Seterkafe for oppdateringer.  

De nye driverne er vant til å etablere virksomhet og aktiviteter. Til daglig er de gårdbrukere på Vendkvern Brug, hvor de blant annet har hundepark, lavvoer og badstue med bademuligheter. Til sommeren blir det også mulighet for leie en parsell for å dyrke grønnsaker.

  • Vi er opptatt av å ta vare på kultur og historier. Slik tenker vi også når det gjelder dette stedet. Vi har som mål at når du kommer til Rømåssetra, skal du få følelsen av at du kommer på en gammel seter. Det autentiske, den gamle setra, sier Tove.

Det er som vi skrev mange som har gode minner fra Rømåssetra. De nye driverne satser på å skape nye minner – både for nye og gamle besøkende.

  • Rømåssetra Seterkafe skal være et lite pusterom i hverdagen, og vi ønsker å rendyrke den stilen som har vært. Folk skal kjenne igjen Rømåssetra. Det er ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt, og vi ønsker å videreføre det som har fungert, avslutter Tove Blikstad.

Holder åpent f.o.m 29.06.24-15.08.24

Kontaktinfo tlf 918 59 423

Tove Blikstad: [email protected]


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram