Har du blitt hektet på den populære sporten Frisbeegolf?

Discgolfparken på Sjusjøen/Natrudstilen ved foten av Sjusjøen Skisenter er i ferd med å bli en meget populær destinasjon for frisbeegolfere. Beliggende i det vakre fjellandskapet på Sjusjøen, tilbyr denne parken en spennende og utfordrende bane.

Discgolfparken på Sjusjøen/Natrudstilen ved foten av Sjusjøen Skisenter er i ferd med å bli en meget populær destinasjon for frisbeegolfere. Beliggende i det vakre fjellandskapet på Sjusjøen, tilbyr denne parken en spennende og utfordrende bane. Med sine 18 kurver og varierte terreng er banen en flott blanding av tekniske utfordringer, nydelig natur og masse frisk fjelluft. 

Discgolfparken er ideell for både erfarne frisbeespillere som ønsker en utfordring, for nybegynnere som bare ønsker å oppleve den barnlige gleden av å sende avgårde en frisbee i full fart - eller for de som ønsker en litt annerledes aktivitet enn en gå-eller sykkeltur i fjellet. Alle er velkommen, uansett alder og ferdighetsnivå!

Om discgolfparken på Sjusjøen:

Parken på Sjusjøen/Natrudstilen ble oppgradert i 2022 og er nå laget med noe høyere vanskelighetsgrad – og det er også mulighet for å gå en 11-hullsrunde som er både kortere og litt lettere.

Frisbeebanen kan deles i to: 

Den store runden (blå sløyfe) med alle kurvene er en 18-hullsbane i tidvis ulendt terreng. Mens den kortere runden (grønn sløyfe) – er en 11 hullsbane i lettere terreng. 

Den grønne sløyfa består av hull 1 – 3 samt 11 – 18 fra den store runden. Blå og grønn sløyfe skiller altså lag etter hull 3, og møtes ved hull 11 igjen.

Annen nyttig info:

Starten på banen er nede ved heisen og den slutter også på samme sted. 

Husk å ta hensyn til andre i området – enten det er gående, syklende, andre spillere eller beitedyr! Det er også lagt på et mer sklisikkert underlag på utkastrampene for å unngå skader. 

Hvis du bruker UDisc-appen så viser den deg veien og du får info om hullene. Du kan registrere runden du går der også. Et av strekkene går over en dam. Hvis du er uheldig og kaster disc’en oppi dammen og ikke får den opp selv – det blir fisket opp disc’er innimellom. 

PS: Hvis du mister en disc så send oss en melding på Facebook med beskrivelse av disc’en din (lurt å skrive på navn/initialer) så skal vi gjøre det vi kan for at disc og eier blir gjenforent. Velkommen og kos deg i disgolfparken!

Dette er Frisbeegolf:

Frisbeegolf, også kjent som discgolf, har blitt en stadig mer populær sport over hele verden. Den kombinerer elementene av tradisjonell golf med kasteteknikken til frisbee. Frisbeegolf er en morsom og utfordrende aktivitet som passer for alle aldre og ferdighetsnivåer.

Frisbeegolfbaner ligner på golfbaner, men i stedet for å bruke køller og baller, bruker spillerne ulike typer frisbeer for å kaste seg gjennom en serie av kurver. Målet er å fullføre banen med færrest mulig kast. Hver kurv har en nummerert kjede som spillerne skal treffe med frisbeen for å fullføre hullet.

Noe av det beste med frisbeegolf er at det kan spilles i ulike typer terreng, inkludert parker, skoger og åpne enger. Banene varierer i lengde og vanskelighetsgrad, og tilbyr utfordringer for både nybegynnere og erfarne spillere.

For de som ønsker å konkurrere, er det mange frisbeegolfturneringer og arrangementer over hele verden. Profesjonelle spillere konkurrerer i ulike divisjoner basert på ferdighetsnivå, og det er til og med en verdensmesterskapsturnering som holdes hvert år. Men frisbeegolf er ikke bare for profesjonelle utøvere. Mange amatørspillere deltar også i lokale turneringer og ligaer, og det er en flott måte å møte andre frisbeegolfentusiaster og forbedre ferdighetene sine.

Se også: Skuespiller Kristofer Hivju, «besatt av frisbeegolf». 

https://www.nrk.no/video/kristofer-hivju-blir-nrk-ekspert---jeg-er-besatt-av-denne-idretten_c35737bb-8248-497c-b0cd-deb61ed4e4bd


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram