Klassisk sommer med Didrik Solli-Tangen

Lørdag 20. juli 2024 er kvelden for de store følelsene på Sjusjølunga. Da kommer Didrik Solli-Tangen med sin klassiske sommerkonsert. Les intervjuet med Didrik fra årets Sjusjøenmagasin her...

Sommer-turné-konseptet til den klassisk skolerte artisten skal favne bredt, være løst i snippen og lettspiselig samtidig som det er storslått og opplevelsesrikt. Lørdag 20. juli 2024 er kvelden for de store følelsene på Sjusjølunga.

Han har stått på scenen siden 16-årsalderen og fikk sitt store gjennombrudd i 2010 med Norges bidrag til Eurovison Song Contest med My Heart Is Yours. Han viste både nye og kjente takter under Stjernekamp da han kapret den solide andreplassen i 2017, deltok på ny i Melodi Grand Prix i 2020 og nå senest vant han Maskorama utkledd som Snømonsteret, men det er den klassiske drakten han tar på under sommerkonsertene. 

Akkurat det vi ser etter

Klassisk sommer startet han i 2022 og turnert med det hvert år siden. En del av hans ambisjon med konsertserien er at de skal aller helst holdes ute og på spesielle plasser. Selv om han ikke har vært på Sjusjølunga selv, talte bildene for seg selv. Dette mener han bestemt blir en plass for nettopp de spesielle opplevelsene akkompagnert med fiolin, piano, kontrabass, trommer, hardingfele og bratsj.

  • Det er et konsept vi reiser rundt med på sommerstid, og gjengangeren er at de skal holdes ute på spesielle lokasjoner som tilfører noe ekstra slik at det skal bli en unik opplevelse for både synet og hørselen. Jeg har sett bilder av plassen, så dette stedet gleder jeg meg veldig til. Det er akkurat slike lokasjoner vi ser etter og gjerne også ønsker å komme tilbake til flere ganger, sier han og forklarer litt nærmere:
  • Det vi jobber oss opp mot her, er en sånn type Andrea Bocelli Portofino-konsert og selv om vi ikke stiller med symfoniorkester, så prøver vi å lage litt av det samme lydbildet og innholdet slik at det blir storslått og godt for ørene.

Forventer alltid en låt

Han tror at folk er av den oppfatning av at det han driver med og det han leverer ikke er «stivt», men heller under en løs snipp der det er rom for alle og at folk bare slapper av og koser seg på konsert. Og det er klart at det er noen velvalgte svisker som det absolutt forventes at han leverer.

  • Det blir en kveld med klassisk musikk i den form det ofte kommer fra min side med Nessum Dorma, O'Sole Mio og kanskje noen norske og svenske viser. Jeg vil si at det er litt for enhver, rett og slett. Det jeg gjør av klassisk og opera er ofte veldig lettspiselig selv for de som ikke liker opera, og jeg har en liten tro på at de liker opera akkurat den kvelden da, ler han og må svare på når journalisten spør om han synger Eurovision-låta og om den fortsatt er aktuell på konsertreportoarene hans.
  • My Heart Is Yours en låt jeg tror folk blir litt skuffet hvis jeg ikke gjør, så den må jeg jo ta på Sjusjøen også, sier han. 

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram