Åge tilbake med Queen på Sjusjøen

I år, som i fjor blir det Queen-fest på Sjusjølunga når Åge Sten Nilsen entrer scenen med sitt show One Night With Queen. Les vårt intervju med Åge fra årets Sjusjøenmagasin.

Det var nemlig slik, at det var Åge Sten Nilsen med det populære Queen-konseptet sitt som skulle bli den store lakmustesten for Destinasjon Sjusjøens aller første forsøk på å arrangere en storslått utekonsert på Sjusjølunga. Været ble som bestilt, det var knallstemning i publikum og det kom mange flere enn forventet. Da var det bare en ting å gjøre: invitere Nilsen tilbake for å lage enda en Queen-fest for fjellfolket!

Vi er heldige å få treffe Åge Sten fysisk til intervju denne gangen. Han er på besøk i Sarpsborg en liten tur før han farter hjem til Melhus igjen der han bor med kone og bonusbarn.

Ja, Åge, vi skal snakke om da du var på Sjusjøen sist, vi.

  • Ja, det var gøy!, utbryter han spontant. 
  • Først må jeg jo bare si at det var fantastisk å stå på scena der  - for et herlig sted å ha konsert. For oss ble det jo en kjempefin sommeropplevelse. Du vet – utendørs, god stemning, folk var ute og kosa seg...nei, det ble et veldig fint sommerminne. 

Bare elsker kano

Enda bedre ble både oppholdet og opplevelsen, forteller han, da han oppdaget at det var kano-utleie på Rustad Hotel- og fjellstue der de bodde disse dagene de var her oppe. Det er nemlig en litt over gjennomsnittet stor kano-entusiast vi sitter til bords med. Og, jammen fikk han ikke anledning til å ta i bruk kanoen på et litt overraskende vis.

  • Jeg elsker jo kano! Hver sommer sier jeg til meg selv: «Nei, nå må jeg se å få kjøpt meg en kano», ikke sant. Også oppdaga jeg: «Næmmen, dæven døm har kano her!!»

Da fikk spellemannen en litt uventet idé. Lastet med seg koristen Håvard Gryting opp i fartøyet og tok han med på et aldri så lite kano-stunt på konsertkvelden. Da han så kanoen, tenkte han nemlig følgende: 

  • Oi! Da kan jeg jo komme inn i kano! Også ordna det seg, vettu. Så jeg hadde jo full entre i den kanoen. Vi padla fra hotellet og bort til scena med egen intro og greier. Også ble vi tatt imot av publikum , da vettu. Opp av vannet og rett inn på scena. Det var helt fantastisk. Så, det blir sikkert noe kano i år også. Kanskje det blir kano med pyro på!?, fantaserer han videre. Det hadde vært gøy!, ler Nilsen – full av energi og humør som alltid.
  • Du var ikke redd for å kantre eller noe, altså?
  • Nei, nei, nei! Full kontroll! Helt nydelig, rett og slett!

Publikum elsker Queen

Han har med seg samme gjengen, sin lille Queen-familie, tilbake den 27. juli. Og, Åge forteller at siden det er et «Wig Wam-år», så det blir det ikke ofte at de spiller Queen-konserter i år, så det blir ekstra stas å komme opp og gjøre litt stas på fjellfolket. De har 78 låter å bytte på, så det blir ikke ren kopi fra i fjor, men absolutt en litt annen variant også denne gangen.

Fikk du god respons fra publikum på Sjusjøen da? 

  • Ja, er'u gæærn, det var allsang fra første låt det, så det var veldig artig. Det blir full pakke og Queen-hits som perler på en snor som seg hør og bør. Og! Nå som jeg vet at jeg kan komme inn på kano, blir det helt sikkert noen overraskelser. Men, det er klart at vi kommer jo ikke utenom Bohemian Rhapsody og We will rock you. Sånn er det bare og publikum forventer det også, så da må vi bare levere!

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram