O-festivalen: Orienteringsløpernes sommerfest

Helgen 21. til 23 juni vil orienteringssporten stå i fokus på Sjusjøen. Da arrangeres O-festivalen – norsk orienterings hovedarrangement – i Lillehammer og på Sjusjøen. Håpet er å samle 6000 deltakere.

Helgen 21. til 23 juni vil orienteringssporten stå i fokus på Sjusjøen. Da arrangeres O-festivalen – norsk orienterings hovedarrangement – i Lillehammer og på Sjusjøen. Håpet er å samle 6000 deltakere.

Fossum idrettsforening skal sammen med Lillehammer Orienteringsklubb arrangere det som blir Norges største orienteringsarrangement i 2024. Arrangementet vil sette sitt preg på Sjusjøen og området rundt den helgen det arrangeres.  

O-festivalen vil bestå av en urban bysprint som gjennomføres i Lillehammer, mens mellomdistanse og langdistanse skal foregå med utgangspunkt i Sjusjøen Arena Natrudstilen. Dette blir hovedarena både lørdag og søndag, og det blir arenaen for premieutdelinger og sosiale arrangement i løpet av helgen. 

Både elite og bredde

O-festivalen er et arrangement som tiltrekker seg både elite og bredde. Her kan du se landslagsløpere i aksjon – men du kan også se unge og gamle nybegynnere. Kanskje er det en god anledning til å prøve orientering for første gang – dersom du selv ikke har erfaring. 

  • Dette er en fin måte for hytteeiere å teste orientering. Det er bare å møte opp, og du kan faktisk melde deg på helt fram til start. Det er fri start – altså ikke noen rekkefølge etter startnummer, og det er et lavterskeltilbud. Dette er en unik mulighet til å prøve orienteringssporten, forteller Knut Jostein Sætnan, leder i hovedkomiteen for O-festivalen.

Han mener området rundt Sjusjøen er et ypperlig sted for arrangementet. 

  • Området rundt Sjusjøen byr på både skogsterreng og fint fjellterreng. Dette gir gode muligheter for variasjon, sier Sætnan. Det er også en fordel at infrastruktur for ulike arrangement allerede er på plass.

Egen barnefestival 

Det blir også en egen barnefestival. Her kan barn fra 8 til 12 år løpe sammen i en lagkonkurranse. Selve opplegget blir såkalt postplukk, noe som betyr at du kan velge hvilke poster du vil forsøke å ta. De ulike postene har forskjellig poengverdi basert på hvor krevende de er. Dette er en utmerket anledning for å la den yngre garde forsøke orientering.

Sosialt og åpent for alle

I tillegg til det sportslige, blir det lagt vekt på det som skjer rundt arrangementet. Det blir mange familieaktiviteter for publikum, familier og deltakere i løpet av helgen. Servering, grilling, muligheter for å kjøre hest, volleyballturnering og andre sosiale aktiviteter er allerede planlagt. Og mer kommer til.

Arrangementet gjennomføres som et samarbeid mellom Fossum Idrettsforening og Lillehammer Orienteringsklubb. For klubbene betyr et så stort arrangement mye gjennom at det skaper aktivitet og inntekter som igjen går til å gi et tilbud til utøverne. 

For Sjusjøen betyr arrangementet ekstra besøkende, positiv trafikk og opplevelser for de tilreisende – og for de mer stedfaste. Dette betyr også mye for butikker, for serveringssteder, for overnattingsbedrifter og for de som leier ut hytter. 

Ikke minst vil Sjusjøen sitte igjen med oppdaterte orienteringskart som kan brukes i for eksempel turorientering. 

- Vi håper selvsagt at arrangementet skal bidra til å øke interessen for orientering. Oppdaterte kart blir en viktig arv fra arrangementet – til glede for både hytteeiere og andre som liker å være ute i naturen på Sjusjøen, avslutter Knut Jostein Sætnan.

 


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram