Alle trives på Trivselsplassen

Han husker ikke akkurat hvem det var som kom på selve ideen, men det var altså i 2015 at Brøttum Allmenning, Sjusjøen vel og Destinasjon Sjusjøen kom på den geniale ideen om å utvikle en lekeplass midt i Sjusjøen sentrum. Genial idé, lurer du? Ja, for tenk at en av Norges mest brukte lekeplasser befinner seg på Sjusjøen!

Han husker ikke akkurat hvem det var som kom på selve ideen, men det var altså i 2015 at Brøttum Allmenning, Sjusjøen vel og Destinasjon Sjusjøen kom på den geniale ideen om å utvikle en lekeplass midt i Sjusjøen sentrum. Genial idé, lurer du? Ja, for tenk at en av Norges mest brukte lekeplasser befinner seg på Sjusjøen!

Dette kunne de tre samarbeidspartnerne umulig forutse – at det var nettopp her, der Sjusjøvannet møter land i en lun krok, at en av landets mest brukte lekeplasser skulle oppstå. Hvordan vet vi egentlig dette, spør du videre? Vel, ifølge kunnskapen til leverandøren av lekeapparatene på den berømte Trivselsplassen, handler det om sporene barna legger igjen i apparatene – altså selve mengden slitasje sier alt om hvor mye det blir brukt, rett og slett. 

  • Ja, jeg har hørt de ryktene, ler daglig leder i Brøttum allmenning Jan Tore Hemma når vi spør han om dette. Han vil understreke følgende:
  • Det er jo bare veldig hyggelig for oss med de ryktene. Det er Sjusjøen vel og Brøttum allmenning som sammen kostet på dette her og allmenninga vedlikeholder det. Det er investert mye i det, så hvis plassen ikke hadde blitt benytta hadde det jo ikke vært så morro, for å si det slik. Men, at det er så mange som bruker det, er jo kjempehyggelig.

De som farter gjennom eller oppholder seg sentralt i Sjusjøen oppdager denne plassen umiddelbart og kan selv se hvor hyppig den er brukt. Til tider kan det virkelig kry av små og store dagen lang. Nye barnevennskap skapes og foreldrepreiken går imens endene kakler om folks oppmerksomhet.

  • Det er mye folk der og det gleder meg så når jeg reiser forbi der og ser alle barna leke. Det er ordentlig morro. Jeg er sikker på at det er en medvirkende årsak til at plassen har blitt så populær er at den er så synlig fra veien, sier Hemma.

Å få denne plassen i stand var ikke bare en samarbeids-dugnad. Det var en stor investering. Sjusjøen vel kom på banen med en engangssum og Brøttum allmenning kostet på resten, og tok også på seg ansvaret med de årlige kostnadene som må til for å drifte og vedlikeholde plassen. Lederen understreker at det er et stort ansvar med lekeplasser.

  • Dette samarbeidet synes jeg var veldig trivelig å få til og å være en del av. Vi har en person som regelmessig kontrollerer området og sjekker at alt er i orden, men det er også jevnlige kontroller for at vi skal kunne etterfølge regelverket for hvordan alt til enhver tid være. I tillegg har allmenninga kostet på toalettene der og det daglige renholdet slik at det er trivelig for alle å benytte det. Det tror jeg folk setter stor pris på.

Trivselsplassen ligger ikke bare i sentrum og er tilgjengelig for absolutt alle med både praktisk parkering, toalett-anlegg og grillplass. For mange er nemlig plassen et utgangspunkt eller et rastested i forbindelse med den populære turstien Sjusjøvannet rundt som går tvers gjennom området. Jan Tore Hemma mener dette samarbeidet har vært et viktig grep for Sjusjøens attraktivitet - spesielt for barnefamilier.

  • Grunnen til at vi har gjort dette, er i hovedsak fordi vi ønsker å gi noe tilbake til Sjusjøen. I tillegg er det jo bra for alle forretningsutviklere her oppe med alt som bidrar til å gjøre Sjusjøen attraktiv og populær, avslutter han. 

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/visjusjoen/domains/visitsjusjoen.no/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/includes/acf/oxygen-acf-integration.php on line 715

Notice: Undefined variable: post_id in /home/visjusjoen/domains/visitsjusjoen.no/public_html/wp-content/plugins/code-snippets-pro/php/snippet-ops.php(609) : eval()'d code on line 128

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram