Populær hyllest til Bruce Springsteen

26. juli 2024 kommer Håvard Bakke med det store 10-manns bandet sitt til Sjusjølunga. Den kvelden får vi en hit-parade av det kjente, kjære og det beste Springsteen-katalogen har å by på. Les intervjuet fra årets Sjusjøenmagasin med Håvard Bakke her.

26. juli 2024 kommer Håvard Bakke med det store 10-manns bandet sitt til Sjusjølunga. Den kvelden får vi en hit-parade av det kjente, kjære og det beste Springsteen-katalogen har å by på.

Han blir aldri lei, og selv har han oppsøkt Springsteens konserter hele 13 ganger. Lite til å være fan, mener Håvard Bakke som forteller at han egentlig er en band- og musikk-fyr som tilfeldigvis ble skuespiller, og at det er dette han synes er morsomst å gjøre. Og, det har han gjort veldig lenge.

  • Jeg startet dette i 2006 med en ambisjon om å spille og fremføre den musikken med stort band primært lokalt, men så ble det jo så vellykket. Så vi spilte mer og mer og så skjønte at vi absolutt hadde et marked for dette over hele Norge. 

Vil representere hele artisten

Selv om Springsteen alltid har vært stor, har musikken og konsertene hans bare blitt større og større i Norge i løpet av årene, og statusen hans har eksplodert når han selger 100.000 billetter i Oslo på en halv time. Det er noe helt spesielt, og Bakke snakker ydmykt og om en ansvarsfølelse de har i å forvalte en artist veldig mange har et sterkt forhold til. 

  • Det vi på en måte gjør, er å representere hele artisten og ikke minst liveartisten fra en veldig bred og dyp katalog. Og, det må jo gjøres skikkelig! Så vi er 10 musikere på scenen for å gjenskape lydbildet så godt som mulig. Vi spiller 30 låter – fordi det må man når man spiller Springsteen. Også spiller vi aldri den samme konserten. Den stokkes om på hele tiden, men vi har en god stamme med musikk vi vet at folk vil ha.

Forelsket i live-artisten

De har hold det gående og er fortsatt etterspurt etter 18 år. Tilbakemeldingene er at de virkelig innfrir for den gjengse publikummer og at de også har ting i hatten for de som har hørt litt mer inngående på Springsteen. Bakke forteller at musikken og tekstene kan han snakke lenge om, men han mener det er noe helt annet som er sentralt for hans kjærlighet til Bruce Springsteen.

  • Jeg forelsket meg fullstendig i live-artisten. Det som skjer når du ser han på scena, altså du trenger ikke engang å være spesielt fan, er at når han drar med seg den gjengen sin opp på den scena...da er det bare en hyllest til musikken og livet, med positivitet og energi, spilleglede, kameratskap, musikalitet... Det er rett og slett en masterclass i livemusikk! Dette prøver vi å inkorporere. Og, når Bruce kjører tretimers-konserter, ja da må vi også gjøre det, ler han.

Magien skjer i å gi og ta

Håvard Bakke selv har stått på en scene siden 2000 og forteller at han opplever aldri en slik «sirkel-energi» på den måten som man opplever når de spiller disse konsertene. 

  • Det er en helt egen reise vi og publikum gjør sammen. Dette er ikke noe vi klarer alene, den store opplevelsen skapes når publikum gir oss masse energi og vi gir alt vi har tilbake. Også går dette i sirkel etter sirkel i nærmere tre timer. Det er det som er hele hemmeligheten bak og selve magien. Vi gleder oss til å gjenskape denne sirkel-energi på Sjusjøen til sommeren. Det er nok mange som setter pris på å få en tilnærmet lik opplevelse av musikken uten å stå sammen med 50.000 andre, ler han.

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram