Hovdal Gård

De har tilbragt mest mulig av ferier og fritid i familiehytta på Sjusjøen. De giftet seg på Sjusjøen. Etter hvert kom drømmen om å skape arbeidsplass og bolig i distriktet. Nå er drømmen på vei til å realiseres – til glede for flere. Hos Torhild og Terje Hovdal på Hovdal Gård kan gjestene ta fri fra en hektisk hverdag for å få en pust i bakken.

De har tilbragt mest mulig av ferier og fritid i familiehytta på Sjusjøen. De giftet seg på Sjusjøen. Etter hvert kom drømmen om å skape arbeidsplass og bolig i distriktet. Nå er drømmen på vei til å realiseres – til glede for flere. Hos Torhild og Terje Hovdal på Hovdal Gård kan gjestene ta fri fra en hektisk hverdag for å få en pust i bakken.

En pust i bakken. Ro, stillhet, utsikt over vannet og området rundt. Og natterstid: En stjernehimmel du kan nyte uten lysforurensing. 

Det er sånn gården fremstår. Her bygger Torhild og Terje sin drøm; et sted hvor du virkelig kan få en pust i bakken. 

Vi har lett for å tenke at en pust i bakken betyr pause. Men det kan også bety at man puster litt ekstra i bakken – for eksempel i en treningsøkt i en motbakke. På Hovdal Gård kan du kombinere de to tingene. Det henger utvilsomt sammen. Trening og hvile. Eller bare hvile etter i overkant hektiske dager.

  • Vi har lenge vært på jakt etter det perfekte stedet for å skape rom for en virksomhet hvor gjester kan bruke naturen som rekreasjonssted. Vi vet at det er mange ulike grupper som kan ha behov for en pust i bakken – enten det er for å forebygge utbrenthet eller andre plager, eller det er for å ta seg inn igjen etter perioder hvor det har blitt for mye jobb, ansvar eller for mye trening. Det kan med andre ord handle både om forebygging og om «reparasjon», forteller Torhild og Terje.

Selve stedet innbyr til både aktivitet og hvile. I en ny stall under oppføring, blir hestene sentrale i tilbudet på gården. I det gamle sauefjøset installeres det nå apparater for både styrke- og kondisjonstrening. Den gamle veggen er erstattet med store vinduer for å slippe naturen inn. Det er turstier med ulike treningsmuligheter som egner seg like godt for teambuildingaktiviteter for grupper som for mosjonister og idrettsutøvere som vil arrangere en treningssamling.

Samtidig er Hovdal Gård et sted for ro. For det vi vanligvis forbinder med «En pust i bakken». Overnatting i rolige og vakre omgivelser, treningsmuligheter og mulighet for å bruke naturen til rekreasjonssted, er en del av dette. Likevel: Det som gjør tilbudet på Hovdal Gård virkelig unikt, er Torhild og Terje. De, og deres kompetanse.

Terje jobber til daglig på etterforskningsavdelingen ved Lillehammer politistasjon. Han har lang erfaring som kollegastøtte innen politiet, samt lederutdanning og ledererfaring. 

Torhild jobber som privatpraktiserende psykiater. Hun jobber blant annet med støttesamtaler og forebygging av utbrenthet, og har lang erfaring med behandling av psykiske lidelser som angst og depresjon. Nå jobber hun blant annet på Idrettens hus i Lillehammer. Hun har også jobbet mye med kurs for pårørende til pasienter med spiseforstyrrelser eller utbrenthet. 

Den unike kompetansen til tross: Hovdal gård skal være et lavterskeltilbud. Her kan ledergrupper ha teambuildingsaktiviteter og ledersamlinger. Her kan regionlaget i sykling eller langrenn ha en ordinær treningssamling. Her kan privatpersoner booke et opphold for å nyte naturen og stillheten. 

I tillegg kan det gjennomføres skreddersydde samtaler, man kan diskutere løsninger, få råd, tips og verktøy for å løse opp i problemer eller møte ulike utfordringer. Her kan man få foredrag eller kurs knyttet til overtrening, utbrenthet, spising, samt kurs og tips som pårørende til de som sliter med noen av disse utfordringene. Tilbudet kan tilpasses den enkelte gjest eller gruppe av gjester.

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram