Helgøya Klatrepark

Helgøya, Norges største innlandsøy, ligger midt i Mjøsa og er vel verdt et besøk. Her finner du blant annet Innlandets største klatrepark – og i sommer byr parken på en rekke nyheter.

Helgøya, Norges største innlandsøy, ligger midt i Mjøsa og er vel verdt et besøk. Her finner du blant annet Innlandets største klatrepark – og i sommer byr parken på en rekke nyheter.

Tekst: Anders Lindstad. Foto: Rakel J. Berg

Klatreparken utvider med nye aktiviteter både for de minste og for de mest adrenalinhungrige. De yngste kan nå utfordre seg selv i en ny zipline-løype med fire forskjellige ziplines. Dette er tilpasset barn fra sju til elleve år, og disse ziplinene er i så lav høyde at barna kan boltre seg alene mens foreldrene er på bakken. For de minste er dette en perfekt måte å starte i høydeparker. Her er makshøyden litt over to meter, noe som betyr at barna kan ha god kontakt med foreldrene på bakken.

Utfordringer for alle

En god tilpasning til de yngste hindrer naturligvis ikke nyheter for de større. Denne sesongen åpner også «Helgøyastupet», et hopp fra 13 meter hvor du lander på bakken midt i sentrum av parken. Dette er et hopp for de som virkelig ønsker at det skal kile i magen, og det er like gøy for dem som ser på som for dem som hopper. 

Andre nyheter denne sesongen er en ny «Blå løype pluss» for barn og voksne. Her må man være minimum 115 cm høy, og alle barn må klatre sammen med voksne. Dette er en klatreløype med 13 forskjellige elementer som avsluttes med en zipline.  

- Klatreparken på Helgøya er Innlandets største. Her er det nå totalt 14 forskjellige klatreløyper og 20 forskjellige ziplines. Den lengste er blant enkeltziplinen er bortimot en halv kilometer – noe som plasserer den blant de lengste i hele Norge, forteller Elisabeth Stai i Helgøya Klatrepark.

Perfekt for grupper

Et besøk på Helgaøya Klatrepark er perfekt for familier. Men det kan også være stedet du tar med deg en gruppe – enten det er vennegjengen, jobben eller en annen gruppe. Parken kan bidra med skreddersydde aktiviter for alle typer arrangement tilpasset ulike anledninger. 

-Vi kan tilby aktivitetspakker til alle typer arrangement. Her kan man feire bursdager, andre merkedager. Vi har også egne opplegg for skoleklasser, lag- og foreninger, forteller Stai. 

Klatreparken tilbyr også typiske teambuilding-aktiviteter i tillegg til de vanlige klatreparktaktivitene. Å klatre i Helgøya Klatrepark kan i seg selv gjøre at man gir hverandre mye positive tilbakemeldinger og forstå at man kan klare mer enn man tror. Det kan også legges opp egne aktivitetspakker med for eksempel kassestabling, skyting med pil og bue, stylteløp, appelsinskyting og diverse samarbeidsoppgaver. Her kan både virksomheter og enkeltpersoner skape både mestring og felles opplevelser. 

Mer enn klatring

I tillegg til unike opplevelser i ziplines og andre spennende elementer i klatreparken, vil det i sommer være vandreteater, natursti og andre aktiviteter i parken og i nærområdet. Helgøya er kjent for gode, lokale matleverandører, og her kan man finne unike opplevelser også innen mat og servering. 

I tillegg er det naturligvis mulighet for overnatting i Svevetelt, Hønehuset og hos andre tilbydere i nærområdet. Et besøk kan også kombineres med andre aktiviteter som sykkel, kajakk og ribbkjøring. 

Gå inn på www.helgoyaklatrepark.no/ for mer informasjon og for å finne ideer.

bilder til artikkel i Magasinet på Sjusjøen. Huske å kreditere fotograf;

Helgøya Klatrepark AS

Helgøyvegen 1035
2350 Nes, Norway
© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram