One Night With Queen

Det blir ikke så rent lite trøkk når Åge Sten Nilsen tar med seg bandet til Sjusjøen for å lage et utendørs Queen-party! – Når vi kommer skal dere få i bøtter og spann!

Det blir ikke så rent lite trøkk når Åge Sten Nilsen tar med seg bandet til Sjusjøen for å lage et utendørs Queen-party! – Når vi kommer skal dere få i bøtter og spann!

Tekst: Johanne B. Bordevik
Foto: Åge Wueen

Lager fest på Sjusjølunga

Det er altså 29. juli at Visit Sjusjøen har booket det eksklusive Queen-showet One Night With Queen til Sjusjølunga. Og, billettene de fyker unna. Det hinter om at både lokale, hyttefolket og tilreisende fra fjernt og nært virkelig ønsker og gleder seg til utekonsert og hitparade fra verdens tredje mestselgende band gjennom tidene; Queen og tolknings-suksessen levert gjennom Åge Sten Nilsen og bandet.

 • Vi gleder oss fælt til å komme opp! Jeg har ikke noe forhold til Sjusjøen fra før, så det blir også veldig trivelig å få sett oss litt rundt der oppe og ikke minst lage en skikkelig fest for folk, sier en entusiastisk Nilsen. 

Han er på telefonen fra Oslo spektrum der det er like før prøvene til Queen-musikalen We Will Rock You der han skal spille Buddy i den storslåtte arenaversjonen som allerede har solgt 20.000 billetter til de fire forestillingene i mars.

Stor suksess i både stort og lite format

Vi må nesten ta en liten historisk pitstop her. For, man blir ikke Skandinavias mest fremtredende Freddy Mercury-tolker ut av intet! I hele 10 år hadde Åge Sten Nilsen stor suksess med The Show Must Go On. Det var i 2007 de startet det turnerende «sirkuset» for å hylle Queen gjennom en gigantisk produksjon i Norsk skala. De raidet landet rundt på store scener med komplett band, korister, dansere, kor, gjestesolister, kostymeskift og en scene, lyd- og lysrigg du sjelden ser her til lands. De spilte seg gjennom hele 78 låter fra Queen-katalogen i løpet av perioden som varte frem til 10-årsjubileet i 2017. De bestemte seg da for å ta ned formatet og heller spille Queen innimellom – på slike eksklusive konserter vi får oppleve på Sjusjøen i sommer.

 • Selv om vi ga oss med den store produksjonen som The Show Must Go On var, så var det jo fortsatt veldig
  stor etterspørsel! Så, vi skalerte det hele litt ned og kjører det showet en gang i året . Også spiller vi Åge Sten Nilsen -
  One Night With Queen når det passer og koser oss med det, forteller han og sier at det blir trøkk med sju musikere på scenen den kommende sensommerkvelden i Sjusjølunga.

En comeback-gavepakke

Vi kan snakke lenge om og trekke frem så mye Nilsen har gjort i alle år, men det er gøy å dra frem litt kontraster mellom lav- og høydepunkter Og, hva er vel mer kontrastfylt enn å snakke om livet som live-musiker før og etter pandemien?

 • Nei, Wig Wam hadde jo gitt ut nytt album da, og så kom pandemien, vettu. Det ble liksom ikke det comebacket vi så for oss, for å si det sånn. Men, vi spelte på puber når vi kunne selv om det bare var for 20 personer – for vi kunne jo ikke sitte og glane i veggen heller, a'mor!, sier den folkekjære østfoldningen på sitt sarpelige vis.

Men, så da pandemi-nedstengingen var under oppbrudd, skjedde det noe som man vel også kan si at ga bandet et comeback de ikke i hele tatt hadde turt å tenke på. 

 • Så kom jo gavepakken fra HBO Max, ikke sant. 

Nilsen snakker om suksess-superhelt-tv-seien Peacemaker. Den hadde premiere i januar 2022 og kjenningsmelodien, den var ingen ringere enn Wig Wam-hiten Do You Really Wanna Taste It som da fikk en internasjonal kickstart og ga Wig Wam topplasseringer på både Spotify og iTunes globalt.

 • Det er jo helt absurd, og selvfølgelig en gullbillett for oss. Plutselig har vi en låt på førsteplass i statene og kommer seilende inn som rockestjerner, sa vokalisten til Nettavisen for ett år siden.

Kommer ferdig oppvarma og svett

Denne karamellen koser de seg fortsatt med. Og, når Åge Sten og bandet står på Sjusjølunga, har han allerede varmet opp stemmebånda og rockeføttene på USA-turne med Wig Wam. De farter fra Hamar til Halden og kommer faktisk seilende inn som rockestjerner over dammen for å levere varene i California, Pennsylvania, Virginia og Florida. Der hopper de like godt på et rocke-cruiseship og gjør vannet i utrygt i Karibien før svenskene venter på Sweden Rock Festival før de kommer og riste-rocker høyfjellet på Sjusjølunga.

 • Det er ikke så rent lite du skal gjøre i sommer, Åge. Jammen får svetta bra da!, kommenterer jeg.
 • Johanne, jeg er helt svett allerede jeg, ler han godt og fortsetter: 
 • Men det er så gøy, og det er nesten så en må klype seg i armen, sier Nilsen før jeg igjen spør om han ikke noen gang blir lei av å kjøre Queen-konsepet?
 • Erru gæærn! Jeg blir aldri lei av Queen. Også har vi fått til vår egen greie, ikke sant og da koser vi oss virkelig med det av og til, sier han og avslutter:
 • Vi tar med oss de beste hitsa og kjører en 2-times konsert med rent queen-party der vi starter med We Will Rock You og avslutter med We Are The Champions. Det gjør vi alltid! Når vi kommer til Sjusjøen, skal dere få i bøtte og spann!

Vi tar han 100 % på ordet og så ses vi på Sjusjølunga 29.juli.

Bandet som sørger for at du får så hatten passer på Sjusjø-lunga 29.juli er:

Åge Sten Nilsen (vokal)

Gitar/kor: Torbjørn Alsos Raae

Gitar: Jon Pettersen

Trommer: Ole Tom Torjussen

Bass: Atle Rakvåg

Keyboard: Trond Kjelsås

Kor/vokal: Frode Vassel

Kor/vokal: Håvard Gryting


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram