Therese Johaug elsker livet på hytta.

-Her skal hun trene og få mer tid sammen med kjæresten.

Av GEIR OLSEN (tekst og foto)

IDYLL

Med skiløypa rett utenfor døra, og storslagen utsikt mot skog og fjell, så er det ikke til å undres over at verdens beste kvinnelige skiløper elsker å være på Saltdalshytta si på Sjusjøen. - Så fort jeg får sjansen, så hopper jeg i bilen og kjører opp hit. Det er her jeg slipper ned skuldrene, slapper av og lader opp foran neste kraftprøve, forteller vår en av våre aller kjæreste skiyndlinger mens hun står ute i et eventyrlig snødekt eventyrlandskap med skiene klare.   

SLAPPER AV

Oppe i lia ovenfor den sagnomsuste Birkebeinerløypa ved Sjusjøen har Therese funnet sitt paradis. Her har hun tilbragt mye tid de siste par årene. - Og mer skal det bli, ler hun. - Hvorfor er det så bra å være her?- For det første så har jeg alt hva jeg trenger. Fantastiske skiløyper rett utenfor døra, storslått natur og ikke mins ro til å gjøre unna det jeg ellers ikke rekker på stressete dager hjemme i Oslo, forteller hun fra godstolen - der hun sitter med beina trukket oppunder seg, med en god bok i fanget. "Dagen vi møttes», er tittelen.  

TID SAMMEN PÅ HYTTA

Therese smiler lurt. For kjæresten Nils Jacob Hoff blir nok å se mye på hytta fremover. For han blir å finne som turnuslege ved sykehuset i Lillehammer de nærmeste årene.Derfor ligger det an til at hytta blir brukt mer enn noen gang. Therese ser muntert mot oss: 

- Hva skal jeg gjøre hjemme da, liksom?, ler hun spørrende.  

STYRER SIN EGEN DAG

Therese var nettopp kommet hjem fra rene triumf-ferden i estiske Otepää da vi traff den sprudlende friskusen på hytta - under ett døgn etter hennes overlegne seier på 10-kilometeren i verdenscupen. Dette var hennes første skirenn på over én måned, etter at hun valgte å stå over Tour De Ski. Mange var spent foran rennet i Estland. Therese innfridde til fulle, gikk fantastisk og vant overlegent. Etter det bar det rett til fjells. Grytidlig neste morgen var hun oppe, og allerede ferdig med en skikkelig langtur på ski, før vi møtte henne ved lunsjtider.  Hun i strømpelesten med stilongs og grønn genser. Tydelig avslappet.   

LIKER ORDEN

Skjønt. Det er én ting som får frem stresset - også på hytta. Hun kan ikke fordra rot og uorden. -Jeg liker å ha ting på stell. Ingen legger seg her før sofaputene er «banket opp» og ting er ryddet inn. Jeg liker å stå opp til orden og ryddighet, avslutter vår kjære skiyndling fra sitt hytteparadis på Sjusjøen. Blid som ei sol. 

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram