Mesna Islandshestsenter

Mesna Islandshest Senter arrangerer ulike rideturer. Vanskelighetsgraden på rideturene varierer.

Mesna Islandshest Senter er et helårs ridesenter. Her tilbys leieturer i terrenget for de minste, 2 times turer for de med litt erfaring, halvdag- og heldagsturer for erfarne ryttere. I tillegg arrangeres rideleir og lengre fjellturer med overnatting.

Mesna Opplevelser & Overnatting er et komplett aktivitetssenter, tilgjengelig for både private og bedriftsrelaterte kunder.

Her tilbys overnatting, servering, møte- festlokale og ulike naturbaserte aktiviteter. Hundekjøring, ridning, elvepadling og langbueskyting er noe av det man kan velge blant. Senteret består av Mesna Islandshest Senter og Mesnabakken Pensjonat, og ligger i naturskjønne omgivelser i fjellbygda Mesnali – en del av Ringsaker kommune. Lillehammer ligger 22 kilometer unna, og er senterets nærmeste by.

I 1984 kjøpte Camilla Li og Kristoffer Hauger småbruket Mesna Søndre. De første årene var det tradisjonell gårdsdrift, med oppdrett av gris og sau, samt avl og trening av gjeterhunder.

I 1990 ble Mesna Islandshest Senter etablert og siden har det vært satset fullt på hest.

Tilbudet viste seg å være attraktivt, og i årene som fulgte, hadde ridesenteret en positiv utvikling. Antallet hester stabiliserte seg etter hvert, til ca. 40-50 hester på vinterstid og 60-70 hester på sommerstid.

Behovet for sengeplasser og et effektivt storkjøkken meldte seg, noe som førte til et oppkjøp av nabogården, Mesnabakken Pensjonat, i 2009. Et sjarmerende, gammelt pensjonat med 49 sengeplasser.

Derved lå forholdene til rette for at stedet kunne utvikle seg til det det er i dag; et komplett ride- og aktivitets senter.

Mesna Islandshest Senter

Sørmessenvegen 723
2610 Mesnali, Norway
© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram