Mesna Islandshestsenter

Mesna Islandshest Senter arrangerer ulike rideturer. Vanskelighetsgraden på rideturene varierer.

Mesna Islandshest Senter er et helårs ridesenter. Her tilbys leieturer i terrenget for de minste, 2 times turer for de med litt erfaring, halvdag- og heldagsturer for erfarne ryttere. I tillegg arrangeres rideleir og lengre fjellturer med overnatting.

Mesna Opplevelser & Overnatting er et komplett aktivitetssenter, tilgjengelig for både private og bedriftsrelaterte kunder.

Her tilbys overnatting, servering, møte- festlokale og ulike naturbaserte aktiviteter. Hundekjøring, ridning, elvepadling og langbueskyting er noe av det man kan velge blant. Senteret består av Mesna Islandshest Senter og Mesnabakken Pensjonat, og ligger i naturskjønne omgivelser i fjellbygda Mesnali – en del av Ringsaker kommune. Lillehammer ligger 22 kilometer unna, og er senterets nærmeste by.

I 1984 kjøpte Camilla Li og Kristoffer Hauger småbruket Mesna Søndre. De første årene var det tradisjonell gårdsdrift, med oppdrett av gris og sau, samt avl og trening av gjeterhunder.

I 1990 ble Mesna Islandshest Senter etablert og siden har det vært satset fullt på hest.

Tilbudet viste seg å være attraktivt, og i årene som fulgte, hadde ridesenteret en positiv utvikling. Antallet hester stabiliserte seg etter hvert, til ca. 40-50 hester på vinterstid og 60-70 hester på sommerstid.

Behovet for sengeplasser og et effektivt storkjøkken meldte seg, noe som førte til et oppkjøp av nabogården, Mesnabakken Pensjonat, i 2009. Et sjarmerende, gammelt pensjonat med 49 sengeplasser.

Derved lå forholdene til rette for at stedet kunne utvikle seg til det det er i dag; et komplett ride- og aktivitets senter.

Mesna Islandshest Senter

Sørmessenvegen 723
2610 Mesnali, Norway

Om oss

Med et løypenett på 350 km med topp preparerte skispor, er Sjusjøen et vintereldorado for deg som er glad i å gå på langrenn.
Det er også et skisenter på Sjusjøen for deg som er glad i alpint.
Prøv også spennende aktiviteter som kiting, hundekjøring og kanefart!
På sommerstid kan Sjusjøen by på fantastiske turmuligheter til fots, på sykkelsetet eller med en kano i fjellelvene våre.
Destinasjon Sjusjøen
Sjusjøvegen 2001
2612 Sjusjøen
[email protected]
© 2023 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram