Aktiviteter høsten 2021

Høsten byr på mange fartsfylte og hyggelige opplevelser for hele familien. Planlegg høstferien din i dag! Her finner du en oversikt over hva man kan finne på i fjellet vårt og i områdene rundt.

Sjusjøen Mountain bike park
Sykkelutleie og sykkelbutikk er åpen hver dag i høstferieukene fra 1. – 17. oktober, kl.11-17  Utleie av  sykler og salg av sykler. Stolheisen er åpen hver dag fra 2. – 10. oktober kl. 11 – 17. Lyst til å prøve Frisbeegolf? Vi har 9-hulls Frisbeegolfbane i anlegget. Startpakker og noen disc’er i utleie. 
Les mer her

Mjøsen Golfklubb
Mjøsen Golfklubb inviterer spillere til en 18 hulls skogs- og parkbane med utsikt til Mjøsa fra hele banen. Treningsfelt, drivingrange, puttinggreen, protjeneste og shop med servering. Velkommen til en flott golfrunde og en herlig naturopplevelse! Tilbud på Greenfee - hyttemedlemskap -  se nettsidene.
Les mer her

Helgøyaklatrepark
Ligger i fantastisk vakre omgivelser på vestsiden av Helgøya, som er Norges største innlandsøy og ligger midt i Mjøsa. Klatreparken er Innlandets største klatrepark og består av 9 løyper, 13 ziplines og i alt 142 klatreelementer. Parken passer for familier! Kun 1 time fra Sjusjøen. Åpent lørdag og søndag til og med 10. okt
Les mer her

Treningsvitenskap avd. Sjusjøen
Midt i Sjusjøen sentrum ligger Treningsvitenskap avdeling Sjusjøen. Dette er et topp moderne senter med alt du trenger uansett nivå. Åpent hver dag fra kl. 05-23.
Les mer her

BÅT OG KANO:
Rustad Hotell & Fjellstue 
Sjusjøvannet ligger rett utenfor hotellet, hvor de har tre kanoer og to robåter til utleie både for gjester og for andre som skulle ønske det. Priser kano/robåt: 1 time kr 125, 1/2 dag (3 timer) kr 295, Hel dag (6 timer) kr 450. Prisen er inkludert redningsvester både til barn og voksne.
Sjusjøen fjell og aktivitetssenter (tlf.: 476 38 614)
Kanoutleie fra Sjusjølunga. Priser heldag kr. 300. Prisen er inkludert redningsvester til barn og voksne.
Sjusjøen Husky Tours
I den stillestående delen av elven Åsta i Åstdalen har Sjusjøen Husky tours 6 kanoer til utleie på dagsbasis. Pris kr 350 pr dag pr kano. Etter betaling får dere kode til hengelås og henter ut og setter tilbake kanoer på egenhånd. Årer og vester til voksne er på plass. Booking; tlf/sms til Ida 948 46 270, eller epost: [email protected].
Infoteket på Tingnes 
har utleie av sykler, kajakker og båt med elmotor
Camp Sjusjøen
Kanopadling kr. 300, natursti for familier (gratis)

Prøysenhuset
Prøysenhuset har vanlige åpningstider gjennom høstferien.
Torsdag – fredag: 10.00 – 16.00
Lørdag – søndag: 11.00  - 17.00 
Inngangspriser: Voksen 130,- Barn 65,- Studenter 95,- Honnør 95,- Familie 300,-
Les mer her

Fredagskaffen i Prøysen:
Nyt fredagskaffen ved peisen på Prøysenhuset. Kaker, kaffe og underholdning: For 125 kroner kan du starte helgen med en kaffekopp eller flere, og unne deg så mye kake du vil!
Klokken 12.30 setter formidlerne stemningen med viser, stubber og sang. Bordbestilling: Ring tlf 62 35 18 00, eller send epost til [email protected]. Gi gjerne beskjed om du blir forhindret fra å komme, slik at plassen kan gis til noen andre.
• Lørdagsprogram på Prøysenhuset:
11:30 – 11:50 «Barnetimen for de minste», i Prøysensalen
12:30 – 14:00 Besøk Prøysenstua og Heggeli. Åpnes på forespørsel i dette tidsrommet. Gi beskjed til en formidler eller i kafeen.
14:00 – 16:30 «Rekandes på ei fjøl», Kafé Julie tilbyr Matfjøl med lokale smaker
15:00 – 15:30 «Rekandes på ei fjøl – viser og tekster til trøst for en og hver», i Den vesle bygda
Prøysenhusets formidlere forteller om oppstarten til Alf Prøysens karriere gjennom viser, vers og tekster fra hans rikholdige forfatterskap.
16:00 – 17:00 Besøk Prøysenstua og Heggeli. Åpnes på forespørsel i dette tidsrommet. Gi beskjed til en formidler eller i kafeen.
• Bli kjent med Alf Prøysen
Bli kjent med personen og forfatteren Alf Prøysen med audioguide i utstillingen "Livets runde" inne på Prøysensenhuset. Opplev hans barndomshjem, Prøysenstua. Audioguide og omvisning i Prøysenstua er inkludert i inngangsbilletten.
• Aktiviteter for barn
Slipp kreativiteten Iøs inne på Snekker Andersens verksted eller på tegnerommet. I Kafé Julie deles det ut aktivitetsposer til alle barn. Posene inneholder materiell til enten snekkering eller tegning. Gjennom hele dagen vises film inne på Prøysenhuset, og barna kan bryne seg på "Bollas bildejakt". Utendørs kan barna gå på oppdagelsesferd i Mikkelikskiskogen.
Søndagsprogram på Prøysenhuset
11:30 – 11:50 Barnetimen for de minste, i Prøysensalen
12:30 – 13:30 Besøk Prøysenstua /Heggeli. Åpnes på forespørsel i dette tidsrommet. Gi beskjed til en formidler eller i kafeen.
13:00 – 16:30 Søndagsmiddag i Kafé Julie
14:00 – 14:30 Fortellerstund, i Prøysensalen
15:30 – 17:00 Besøk Prøysenstua og Heggeli. Åpnes på forespørsel i dette tidsrommet. Gi beskjed til en formidler eller i kafeen.
Bli kjent med Alf Prøysen
Bli kjent med personen og forfatteren Alf Prøysen med audioguide i utstillingen "Livets runde" inne på Prøysensenhuset. Opplev han barndomshjem, Prøysenstua. Audioguide og omvisning i Prøysenstua er inkludert i inngangsbilletten.
Aktiviteter for barn
Slipp kreativiteten Iøs inne på Snekker Andersens verksted eller Tegnerommet. I Kafé Julie deles det ut aktivitetsposer til alle barn. Posene inneholder materiell til enten snekkering eller tegning. Gjennom hele dagen vises film inne på Prøysenhuset, og barna kan bryne seg på "Bollas bildejakt". Utendørs kan barna gå på oppdagelsesferd i Mikkelikskiskogen.
• Søndagsmiddag i Prøysen
Hver søndag kan du spise smakfull søndagsmiddag og dessert, i lune omgivelser på Prøysenhuset. Ta med deg venner og familie og tilbring ettermiddagen sammen. Menyen varierer fra uke til uke. Pris for dagens middag og dessert med kaffe: Voksen kr. 189,- Barneporsjon kr. 95,- Kontakt oss for bordbestilling:
e-post: [email protected]
Tlf: 623 51 800

Sjusjøen Husky Tours
Prøv hundekjøring på barmark på Hornsjø i høst, bookes på nettsiden. Dere er også velkomne på kennelbesøk i Åsmarka for å hilse på både små og store. For booking av kennelbesøk send epost til: [email protected]
Les mer her

Jakt og Fiske
Visste du at det er på Sjusjøen og i Ringsakerfjellet finnes ca. 40 fiskevann og ca. 60 km fiskeførende bekker og elver? Det er gratis for all under 18 år. Ringsakerfjellet tilbyr også store og gode terreng for deg som liker jakt! Se nettsiden til Ringsaker Jakt- og Fiskeområde, RJFO for mer informasjon og kjøp av kort.
Les mer her

Mesna islandshestsenter
Opplev Islandshesten i det flotte rideterrenget på Mesna. På Mesna tilbys kortere eller lengre rideturer hele året, fra to timers turer i skogen rundt gården, til heldagsturer med kaffebål og matpakke, eller 3- og 4-dagers turer inn i fjellheimen. Se nettsiden for bestilling.
Les mer her

Vollgården ponnistall
Kan du tenke deg noe mer koselig enn en ridetur på ponniryggen? VollGården ponnistall i Lismarka tar i mot bestilling på ridetimer. Et herlig lavterskeltibud for deg som synes at hest er best. Passer for alle aldre og alle ferdighetsnivåer. Ta kontakt: 918 30 474.

Maihaugen  
Utstillinger i besøkssenteret: • Impulser - gjennom tid og over landegrenser • Dine boliger er meg kjær • Langsomt ble landet vårt eget. Aktiviteter for barn: • Kubb og stylter på torget i Byen •  Lekeplass i Boligfeltet •  Balanseløype i skogen ved Setergrenda •  Ekornkongen på Haugen og sølvkonglene - et oppdrag for de yngste. Start i Byen • Dyrene på Maihaugen. Aktiviteter du kan gjøre på egen hånd: •  Oppdrag tidsreise. Passer for hele familien. Åpent mandag-søndag kl. 10-17.
Les mer her

Norges Olympiske Museum www.ol.museum.no
Norges Olympiske Museum er et spennende, nytt og interaktivt museum. Museet er bygget opp rundt autentiske gjenstander fra den rikholdige norske olympiske historien. Åpent tirsdag-fredag kl. 11-15, lørdag-søndag kl. 11-16.
Les mer her

Lillehammer Kunstmuseum www. lillehammerartmuseum.com
Lillehammer Kunstmuseum er Innlandets eneste kunstmuseum. Museet utmerker seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Samlingen består av rundt 1.500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Hovedbygget som ble tegnet av Snøhetta er i dag et arkitektonisk ikon. Åpent tirsdag -søndag kl. 11-17
Les mer her

Hunderfossen 
Eventyr og opplevelser for hele familien! 
Eventyrparken er åpen lørdag og søndag i uke 39 og 40 ( 2. -3. okt, 9.-10. okt) kl. 11-17. Barnas Gård er åpen lørdag  og søndag  i uke 39 og 40 og 41 ( 2. -3. okt, 9.-10. okt, 16.-17. okt) kl. 11-17.
Les mer her

Nes og Helgøya
Unik opplevelsesvei! Legg turen innom Nes og Helgøya. Der snor det seg en unik opplevelsesvei i vakkert kulturlandskap. Kanskje lar du deg friste til å sette utfor med zipline i Klatreparken, vandre i den fantastiske hagen på Hovelsrud, shoppe på ulike galleri og gårdsutsalg, padle en tur på Mjøsa med kajakk, og kanskje avrunde med kaffe under epletrærne på Skafferiet
Les mer her

På sykkel fra seter til seter
Hva er vel bedre enn å sette seg på sykkelen og tråkke innover i et frodig og fredelig fjellandskap, på grusveier, seterveier og stier? Forbi små tjern, saueflokker og over gamle broer? Og når du etter noen kilometer setter deg på en slitt steintrapp med en tømra setervegg i ryggen og ser utover rødkløver og prestekrager, da smaker kaffen og matpakka himmelsk godt. Passer for hele familien! Det vil også bli rebus på hver av setrene - følg med på våre Facebook sider
Les mer her

Moelv "besøk stedene"
Helleristningene på Steinstranda Ved Mjøsa sør for Moelv finner du helleristninger fra steinalderen. På holmen like utenfor finnes ruinene etter Mjøskastellet, en borg fra 1200-tallet, men dit kan du vandre tørrskodd bare på våren mens det er lav vannstand i Mjøsa.
• Tolvsteinringen På Smestadsletta like nord for Moelv ligger Ringsakers svar på Stonehenge, Tolvsteinringen eller Tolvsteina som noen kaller det. Som navnet sier, er det 12 bautasteiner plassert i en sirkel som har et tverrmål på 25 m. Steinene har så og si samme form og størrelse, så de er tydeligvis valgt ut med omhu. Ringen ble reist i tidlig jernalder for 2000-2500 år siden.
• Ringsaker Kirke en steinkirke som ligger i Ringsaker kommune. Kirken sto ferdig i midten av 1100-årene og er viet til Hellig Olav. Adresse: Storgata 550, 2390 Moelv
• Moelvbadet har åpent mandager, onsdager, fredager og lørdager.
Les mer her

Brumunddal 
Den nye Mjøsparken i Brumunddal må oppleves! Parken er på nesten 83 000 kvadratmeter, og inneholder alt fra basketballbane, til petanquebaner, skatepark, lekeplass, sansehage, grillplass, benker og bord. En liten spasertur langs elvepromenaden tar deg til sentrum i Brumunddal, der alt ligger til rette for en handletur og besøk på byens bakerier og serveringssteder.
Mjøsbadet har åpent tirsdager, torsdager, fredager og lørdager.
Les mer her

Stolpejakten 2021  Ringsaker
I Brumunddal og Moelv er rutene lagt i tilknytning til Brumunda og Moelva, som var livsnerven for utviklingen av byene. Stolpejakta starter 1. mai i byene, og på Sjusjøen er det klart fra 10. juni. Her kan du laste ned kartet. Eller du kan finne det på Kiwi Sjusjøen ved inngangen.

7 toppturer 
På disse turene kan små og store få oppleve fjellheimens vakre natur, og fra Sjusjøens høyeste punkter kan en se helt til Jotunheimen, Rondane, Synnfjellet og Trysilfjella. Dette er turer som i tillegg til rekreasjon for kropp og sjel gir muligheten til fisking, bading, trening, grilling, lek og moro. Fjellområdet byr på et variert nett av stier i skog og fjell. Rekordmange har allerede gått turene og er med på rebusen - vinner trekkes 18. oktober!
Les mer her

Natursti langs Sjusjøvannet!
10 poster langs Sjusjøvannet. Post 1 er hengt opp nedenfor gamle Sjusjøstallen (bak Rustad Hotell & Fjellstue) og den siste posten henger på gjerdet ved Trivselsplassen.
Mer info her

Ti topper i Ringsaker
Her kan du laste ned kartet for ti topper i Ringsaker eller du kan finne det ved inngangen hos Kiwi Sjusjøen.


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram