Ringsakeroperaen

RingsakerOperaen er en av landets ti såkalte distrikts- og regionoperaer, med Innlandet fylke som nedslagsfelt.

Året gjennom sørger RingsakerOperaen for flygelkonserter, torgkonserter, stuntforestillinger og musikalske perler når og hvor du minst aner det. Men det er likevel den store hovedoppsetningen i november hvert år som har gitt RingsakerOperaen et navn det skinner av. I denne fullsceniske forestillingen er både solistene og de kunstneriske lederne profesjonelle utøvere. Men hele RingsakerOperaens virksomhet, også hovedforestillingen, er basert på et grunnfjell av frivillighet, og et hundretalls frivillige er hvert år med og får oppsetningen i november i havn. 

RingsakerOperaen ble etablert i 1979 i Brumunddal.

Fram til 1998 var den organisert som en forening. I 1997 kom den inn på statsbudsjettet, og organisasjonen ble omgjort til en stiftelse. Stifterne av RingsakerOperaen er: Ringsaker Operakor, Hedemarken Symfoniorkester, RingsakerOperen Produksjon og RingsakerOperaens Venner. RingsakerOperaen er en av syv distriksoperaer i Norge, som alle er med på statsbudsjettet.

RingsakerOperaen skal produsere og formidle opera og annet musikkteater basert på samarbeid mellom amatører og profesjonelle. En produksjon engasjerer mange frivillige innenfor stiftelsens foreninger.

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram