Nye løyper på Sjusjøen

Sjusjøen er flere ganger kåret til Norges fremste langrennseldorado. Nå har det kommet to nye løyper med fantastisk utsikt og morsomme skiturer.

Nye løyper med fantastisk utsikt

Sjusjøen er flere ganger kåret til Norges fremste langrennseldorado. Nå har det kommet to nye løyper med fantastisk utsikt og morsomme skiturer.

Du trodde kanskje det var nok løyper å velge i? Jo da, det er jo det. Men samtidig; når man finner traseer som gir det lille ekstra på allerede fine turer, så er det en god ide å preparere dem for å se hvordan det blir. Bli med på ny skitur!

Den første av løypene er en ekstra sløyfe på Gjestbodåsrunden. 
Går du med klokka, altså fra Sjusjøen via Kroksjøen og til Gjestbodåsen, tar du til venstre ved seterhusene på Gjestbodåsen og går i retning Aksjøen. Løypa går videre oppover mot krysset ovenfor setra på Nøkkelåsen, for så fortsette videre oppover på ryggen mot Steinvikfjellet. Steinvikfjellet er 967 meter over havet, og du har 360 graders panoramautsikt. Her ser du til Rondane, over store deler av Birkebeinerløypa mot Raufjellet og mot øst ser du helt til Fageråsen i Trysil.

Videre går løypa mot selve Midtfjellet (944 moh) og inn på Birkebeinerløypa derfra. Den ekstra sløyfa er mellom 5,5 og 6 kilometer lang og er en perfekt ekstrasløyfe for dem som vil gå en litt lengre tur enn Gjestbodåsrunden.

– Denne løype ligger i et terreng som er veldig populært sommerstid, men det har ikke vært mye brukt på vinteren. Vi tror dette blir en populær tur med utrolig fine utsiktspunkt underveis. På denne måten kan vi også spre trafikken litt, og de som vil gå litt lengre får nå en kjempefin runde, forteller løypeansvarlig Johannes Haukåssveen.

Dersom turfølget ønsker forskjellig fart og lengde på skituren, er det fint å la noen ta ekstrasløyfa om Steinvikfjellet mens resten går Gjestbodåsrunden. Da kan man fortsatt samle troppene og legge inn lunsj eller kaffe på Midtfjellkoia.

Den andre nyvinningen på løypefronten går over Sollifjell. 
En fin mulighet her er å følge løypa fra Sjusjøen mot Ljøsheim, for så å ta til venstre opp ved Herramsbekken. Der går du med sola i ansiktet (i hvert fall om du ikke går for sent på dagen) opp mot Sollifjell. Fra toppen (969 moh) har du fantastisk utsikt i vestover mot Lillehammer, Synnfjell og andre områder i vest. Det dessuten en morsom nedkjøring fra Sollifjell der løypa slynger seg nedover mot Rømåsmyra.

–  Vi tror dette blir en populær løype både på grunn av utsikten og fordi det er morsom nedkjøring fra fjellet. Flere løyper å velge mellom gir muligheter for enda flere fine skiturer, og det er det vi jobber for hele tiden, forteller Haukåssveen.

Så langt har de nye løypene høstet mange godord. Både den fine utsikten og trasevalget får skryt i kommentarfeltet på Facebook. Løypene ligger på Skisporet.no, og det er bare å teste. Og som alltid når det er løyper som går over fjelltopper – de er aller finest i finvær. Vinden kan ta ganske kraftig, så vurder været og kle deg etter forholdene.

God tur!

Tekst:
Anders Lindstad

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram