Birken

Birken har konkurranser sommer og vinter som passer for alle – unge som gamle, glade mosjonister og den beinharde atleten.

Utfordringer og opplevelser for alle

Birken har konkurranser som passer for alle – unge som gamle, glade mosjonister og den beinharde atleten. Distansene varierer og du finner enkelt en lengde som passer dine ambisjoner og ditt nivå. 

Birken AS ble stiftet 25.11.2013 og er en direkte videreføring av den virksomhet som tidligere var organisert i Birkebeinerrittet AS og Birkebeinerrennet AS. Birken AS eies av de lokale idrettslagene Rena IL, Lillehammer Skiklub og Lillehammer Cykleklubb gjennom selskapene Birkebeinerrittet AS og Birkebeinerrennet AS.

Bedriften har tre kontor hhv. på Rena i Hedmark, på Lillehammer i Oppland og Askim i Østfold. Forretningsadressen er Fabrikkveien 2, 2450 Rena. Birken AS har organisasjonsnummer 912 889 912.

Birken AS eier 25,5 % i selskapet Ski Classics AB som årlig arrangerer den TV overførte Visma Ski Classics langløpscupen. Øvrige eiere er svenske Vasaloppet og Tv-selskapet W Sportmedia AB. Birken er også medlem av Worldloppet hvor  nasjoner fra hele verden er representert.

Ideell organisasjon
Birken er en ideell organisasjon hvor overskuddet i sin helhet går tilbake til idretten i regionen.
Arrangementene gjennomføres med stor grad av frivillighet og dugnad. Årlig jobber ca 4.500 frivillige dugnad for sitt idrettslag, musikkkorps e.l. i tillegg til 40 sentrale frivillige og Birkens administrasjon.

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram