Sommeren 2016 tok en gruppe frivillige fra Sjusjøen Fjellkirke og Det Norske Misjonsselskap initiativet til å arrangere en sommerfestuke på Sjusjøen. Komiteen ble overveldet over den positive responsen på opplegget.

Tekst: Magne Mjærum. Foto: Svein Finneide

ERFARINGER ETTER FIRE SOMMERFESTUKER
Sommerfesten har tre «ingredienser»: Konserter, vandringer og gudstjenester. Oppslutningen alle disse fire årene har vært helt fantastisk. Det er så mye som har gledet oss i komiteen: Støtten fra bedrifter og reiseliv på Sjusjøen, samarbeidet med andre lag og foreninger i distriktet, bispedømmerådet og kommunens velvilje. Mange har gitt uttrykk for at de trekkes til kirkebakken for å oppleve den gode stemningen, gjestfriheten, serveringen og de gode samtalene. En stor stab av frivillige fra Det Norske Misjonsselskap og fjellkirken har gjort det mulig å få til dette. – Vi ønsker at sommerfestuka skal være et åpent og inkluderende tiltak for hyttefolk- et og lokalsamfunnet. Vi ønsker også at fjellkirka skal brukes både til gudstjenester og kulturarrangementer. Det er et flott bygg som tidligere generasjoner har gitt oss gjennom offer og frivillig innsats. Nå er det vi som må ta det i bruk og bringe visjonen videre.

Naturen rundt Sjusjøen er flott og godt tilgjengelig. Gjennom bibelvandringer i samarbeid med Hamar Bispedømme og historiske vandringer i samarbeid med Brøttum historielag ønsker vi å spre kunnskap og dele opplevelser med nye generasjoner av hyttefolk og fastboende. – Vi prøver å legge opp et variert program hvert år. Det er helt ulike ting folk trekker fram som høydepunkter, så da tror vi det er viktig å ha en god bredde på typer arrangement. Samarbeidet med Det Norske Misjonsselskap gir oss mulighet til å bidra med støtte til noen som virkelig trenger det. Skolegang for flyktninger og vann og skoler i Laos er noe av det vi har bidratt med.

NOEN GLIMT FRA 2019
Mange husker åpningen med intervju av vår ordfører Anita Ihle Steen og åpningskonserten med en humørfylt Sveinung Hølmebakk og forestillingen med skuespiller Svein Tindberg: Som skrevet står. Lokale sangere og musikere fikk det til å svinge på salmekvelden, og kirka var overfylt på festgudstjenesten.

SOMMERFESTEN 2020
Arrangeres fra 15.-19. juli. Programmet byr bl.a på åpning ved Hans Christian Medlien og konsert med bluespastor Jon Ultvedt. Det blir Peer Gynt kveld med Mari Maurstad og Aage Kvalbein, og vi er også så heldige å få besøk av Trine Rein.

TETT PÅ TRINE REIN
Etter mange år på veien med fullt band, store scener og imponerende lydbilder velger Trine Rein å strippe konserten sin helt ned ved å tilby en akustisk kveld med kun seg selv og én musiker på laget! I 2019 markerte hun 25 år som internasjonal artist, og var en av deltakerne i den åttende sesongen av TV2 suksessen «Hver Gang Vi Møtes».

Vi sees til glade dager på Sjusjøen.


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram