Opplev den landlige sommeridyllen

Ringsaker er som et lite Norge i miniatyr – med et opplevelsesrikt helårsfjell, Mjøsa, to småbyer og mange arenaer med landlig idyll. Dessuten kan det hele oppleves på én dag, om man vil.

Ringsaker er som et lite Norge i miniatyr – med et opplevelsesrikt helårsfjell, Mjøsa, to småbyer og mange arenaer med landlig idyll. Dessuten kan det hele oppleves på én dag, om man vil.

Sommerhytteturist i eget rike
Mange hytteeiere på Sjusjøen og i Ringsakerfjellet har oppdaget dette allerede, og bruker hytta som utgangspunkt for ferieopplevelser i nærområdet gjennom sommerhalvåret. Andre har fortsatt til gode å oppdage alle mulighetene som venter bare en kort kjøretur fra hytta, så de har mye å glede seg til. Her har vi samlet et knippe forslag.

Unik opplevelsesvei
På Nes og Helgøya, langs opplevelsesveien «Midt i Mjøsa», tilbys et stort spekter med opplevelser omrammet av fin natur. Alt fra kunst og kultur, til servering og overnatting, spennende historie, rolige og fartsfylte aktiviteter, og ikke minst det vakre kulturlandskapet – kan skues og oppleves underveis langs denne unike opplevelsesveien. En kjøretur med ett eller flere stopp langs ruta er virkelig å anbefale.

Kortreiste nytelser
Kanskje du drømmer om å vandre gjennom fantastiske hager, delta på matkurs eller bare sette deg til bords og la deg beverte på en storslått gård? Flere gårder i Ringsaker og rundt nordenden av Mjøsa er med i nettverket «Mjøsgårdene», som byr på herskapelige opplevelser på ekte og levende storgårder. Her kan du få smaksrike og kortreiste mat- og kulturopplevelser av mange slag, og flere av gårdene tilbyr også overnatting. 

Gøy på landet
Den landlige tilværelsen behøver ikke å bare bestå av bakoverlent slaraffenliv. Du kan for eksempel også ri i full fart på spreke islandshester i Mesnali, kaste deg på sykkelen for å gi deg i kast med Mjøstråkk, synge med av full hals til viser på Prøysenhuset, ta bena fatt for å sanke poster til årets «10 topper i Ringsaker”, ta med deg kajakken for en padletur på Næra, vandre et stykke av Pilgrimsleden, eller overnatte høyt over bakken i en tretopphytte. For å nevne noe.

Én ting er i alle fall sikkert – en hel sommer kan fylles med opplevelser i Ringsaker. Hjertelig velkommen rundt, og riktig god sommer når den tid kommer!

Nysgjerrig på mulighetene? Her kan du finne mer informasjon om aktivitetene som er nevnt over:

Midtimjosa.no

Mjosgardene.no

Mesna.no

Proysenhuset.no

Pilegrimsleden.no

Tretopphytter.no

Faråsen.no

Visit-innlandet.no


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram