Mesna islandshest - unike opplevelser for alle

På den vakre gården ved Mesnavannet er det stadig nye tilbud. Islandshestene kan gi både nybegynnere og erfarne den perfekte rideopplevelsen, og med det nye konseptet «Workation» kan du flytte hjemmekontoret til Mesna, og hoppe rett i badstua når arbeidsdagen er slutt!

Tekst: Ingerid Helsing Almaas
Foto: Ian Brodie, Mesna

Gården Mesna ligger som en perle ved Sør-Mesnavannet, ti minutters kjøretur fra Mesnali. Her har Camilla Li og Kristoffer Hauger bygget opp et unikt ridesenter rundt flokken på 50 spreke islandshester. – Islandshesten er fantastisk, sier Camilla. –Den er en klok og trygg turhest, kjapp når det gjelder, følsom og ridbar. Flokken vår går ute hele året, og vi har hester nok til å gi alle en god rideopplevelse, uansett om du er en erfaren rytter eller om du aldri har sittet på hesteryggen før.


Et perfekt rideterreng
Rundt Mesna ligger et unikt rideterreng, med vakre stier og skogsveier som tar deg helt opp på Ringsakerfjeller. Mesna islandshest tilbyr både kortere turer rundt gården, og lengere heldagsturer med matpakke og kaffebål. De lengre hel- og halvdagsturene er for erfarne ryttere, men på 2-timersturene kan alle over 10 år være med. For de yngste er leieturer rundt gården et godt alternativ. –Det er mange voksne som også vil være med barna på leietur, sier Camilla. –Hvis du aldri har ridd før, er det en fin og trygg start. Bare det å sitte på hesten og kjenne hvordan den rører seg i terrenget kan være spennende nok.

Ut i det blå
Mesna Islandshest har gjennom årene utviklet et av Norges beste tilbud til mer erfarne ryttere. Hvert år arrangerer de flere fjellturer, enten i den lokale fjellheimen eller ute på ukjente stier. Heldagsturene går fra mai til oktober, og på ettersommeren tar Camilla og Kristoffer med seg en flokk hester og ryttere på «blåtur» og utforsker nye rideterreng. Du kan være med på rideleir for voksne, med instruksjon og fokus på rideteknikk, og det er egne foreldre-og-barn rideleire, for voksne og barn som vil bli tryggere på hesteryggen sammen. Mesna tilbyr også oppstalling, eller fórhestavtaler for de som vil prøve hvordan det er å ha sin «egen» hest. Er du en erfaren rytter med hytte på Sjusjøen, så er kanskje en fórhest i helgen midt i blinken for deg?


Overnatting og «Workation»
Til gården hører også Mesnabakken, et sjarmerende gårdspensjonat med gode
overnattingsmuligheter og hyggelige omgivelser for det sosiale samværet som er en del av det å drive med hest. Den nyrestaurerte Låven og Høyloftet er innredet for større arrangementer som konferanser eller brylluper, og det siste året har Mesna utviklet et nytt tilbud: «Workation»! Flytt hjemmekontoret til Mesna, med romslig arbeidsplass på Låven, hyggelig overnatting på Mesnabakken, og du kan gå rett ut i skisporet, på turstiene eller på hesteryggen når arbeidsdagen er over. Og dagen kan avsluttes i den vedfyrte badstua, med utsikt over Mesnavannet…

Se alle Mesna islandshestsenters tilbud, informasjon og booking på mesna.no


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram