Mange badestrender i Ringsaker!

Visste du at Ringsaker har hele 11,4 mil strandlinje til Mjøsa? Eller at det finnes mange titalls vann ved og på fjellet som det går an å ta en dukkert i? Til sammen byr dette på fantastisk mange fine bademuligheter!

Visste du at Ringsaker har hele 11,4 mil strandlinje til Mjøsa? Eller at det finnes mange titalls vann ved og på fjellet som det går an å ta en dukkert i? Til sammen byr dette på fantastisk mange fine bademuligheter! 

Her er tips til noen av strendene langs Mjøsa du kan utforske – i tillegg til bystranda i Mjøsparken i Brumunddal – presentert fra sør til nord i Ringsaker:

Jessnesstranda
Stor flott sandstrand, med egen badebinge for bevegelseshemmede og små barn. Opparbeidet med lekeplass, sandvolleybane, plenanlegg, bord og benker. Ligger svært idyllisk til ved båthavna på Jessnes.

Tingnesstranda på Nes
Pent opparbeidet strandområde med liten sandstrand, plenområde, lekeplass, sandvolleybane og sanitæranlegg. Herfra har du vakkert skue over til Helgøya, og kanskje kan du se Skibladner seile forbi eller legge til kai på Skibladnerbrygga like ved.

Skurven på Helgøya
Naturstrandområde med sanitæranlegg. Her kan du også telte, så bring med deg telt og sovepose om du vil oppleve friluftslivet helt inntil Mjøskanten.

Boligvika i Moelv
Sandstrand med sanitæranlegg, med kort vei opp til sentrum med butikker og spisesteder. Ved Moelv finnes også flere flotte naturstrender, så her er det bare å gå på oppdagelsesferd for å finne din favoritt.

Finsandvika og Kvitsandvika på Brøttum
Som navnene tilsier, så ligger det noen perler av naturstrender lengst nord i kommunen, vel verdt å oppdage!

Fjelldukkert? 
Da kan du for eksempel hoppe i vannet på Eftastjernet, i Sjusjøvannet, Lunken, Kroksjøen eller i Ljøsvatnet, som er fine å bade i. Frister det å ta dukkerten på vei til eller fra fjellet, så kan for eksempel Steinshølet ved Næra, eller Mattisvollen ved Sør-Mesna, anbefales. 

I Ringsaker har du alltid mange bademuligheter, kort vei fra hytta!


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram