Jul på Prøysenhuset

Som så mye annet dette året blir ikke juleprogrammet på Prøysenhuset helt det samme som tidligere år. Tross endringer i programmet betyr ikke det at opplevelsene blir mindre. Tvert imot!

Som så mye annet dette året blir ikke juleprogrammet på Prøysenhuset helt det samme som tidligere år. Tross endringer i programmet betyr ikke det at opplevelsene blir mindre. Tvert imot! 

- I et år hvor både store og små kan ha kjent på følelsen av usikkerhet, tristhet og skuffelser har det vært viktig for oss å finne løsninger som gjør det mulig å ønske publikum velkommen til den velkjente, gode julestemningen på Prøysenhuset, sier Marie Beate Rise, daglig leder på Prøysenhuset. 

ØNSKER VELKOMMEN TIL DEN VESLE BYGDA
I år åpner Prøysenhuset ikke bare dørene et julepyntet Prøysenhus, men også til det nylig ferdigstilte bygget, som huser en helt ny publikumsattraksjon. I et eget tilbygg er Den vesle bygda skapt, nøyaktig slik den fremsto i filmen som kom ut i fjor, «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul».

- Årets julegjester blir de aller første til å besøke Prøysenhusets helt nye, fantastiske juleunivers! Resultatet har blitt over all forventning! Vi er veldig spente på mottakelsen blant gjestene våre sier daglig leder, Marie Beate Rise.

NY TEATERFORESTILLING I NYE OMGIVELSER
- DEN VESLE BYGDA SOM GLØMTE AT DET VAR JUL
Midt i dette fantastiske juleuniverset spilles den splitter nye teaterforestillingen, "Den vesle bygda som glømte at det var jul". Forestillingen er basert på Fantefilms manus fra fjorårets kinosuksess.

I forestillingen blir publikum med til den vesle bygda som ligger helt for seg sjøl høyt oppi lia. Folka som bor i bygda er fryktelig fæle til å glømme. Når de holder på å glømme det viktigste av alt - sjølve jula - må Snekker Andersen og Julenissen hjelpe lille Elise med å ordne opp før det er for sent.

- Teateropplevelsen blir ekstra spesiell når publikum sitter midt på torget fra handlingen som utspiller seg, tror kunstnerisk leder ved Prøysenhuset, Hogne Moe. Det er noe helt nytt og annerledes. Det er en veldig moro å kunne bidra til å skape unike teateropplevelser for Prøysenhusets publikum i dette juleuniverset, fortsetter han.

Forestillingen spilles lørdager og søndager fra 5. - 20. desember.

JULEMIDDAG MED FAMILIEN
Prøysenhusets familiejulebord har alltid vært populært. På grunn av omstendighetene måtte den velkjente buffeten utgå i år. Dette har Prøysenhusets kokk, Henning Reistadbakken løst ved å sette sammen en treretters meny bugnende av julens herlige smaker.

- På samme måte som ved den tradisjonelle buffeten, ønsker vi å skape et variert utvalg deilige smaker. Jeg tror ikke gjestene vil føle at de mangler noe, sier Henning Reistadbakken og minner om at det er viktig å bestille bord.

NYTT AV ÅRET - JULEVANDRING I PRØYSEN
Når mørket begynner å senke seg inviteres publikum til gratis julevandring utendørs i Prøysens kjære juleunivers. Akkompagnert av effekter som lyd, lys og kulisser går man på stier og steder hvor Alf Prøysen har tråkket sine barnesko.

- Uten å avsløre for mye av det man får oppleve, kan jeg si at de som er ute på tur blant annet får et hyggelig gjensyn med Julenissens magiske pakkeverksted fra fjorårets utendørsforestilling, «Snekker Andersen og Julenissen», sier Marie Beate Rise.

Julevandringen er åpen flere ettermiddager/kvelder i desember. 

EN NY DIMENSJON TIL KINOOPPLEVELSEN
10. og 17. desember setter Prøysenhuset opp fjorårets kinosuksess, «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul». Filmen vises selvfølgelig inne i Den vesle bygda, blant kulissene fra filmen. Så enten du så den i fjor eller ei, vil et kinobesøk på Prøysenhuset gi deg en helt ny type opplevelse.

- Tenk å sitte midt inne i de samme stemningsfulle omgivelsene som man ser på filmlerretet. Man blir nesten bokstavelig talt en del av filmuniverset i den drøye timen det pågår. Eller faktisk helt til man går ut igjen fra Prøysenhuset, sier Marie Beate Rise.

KIM RYSSTAD TILBAKE MED FØRJULSKONSERT - SNØEN LAVER NED
Denne kvelden settes julestemningen for alvor på Prøysenhuset, når Kim Rysstad er tilbake med den kritikerroste julekonserten «Snøen laver ned». Med seg til Prøysenhuset har han Knut Ingolf Brenna på gitar og Jakob Lund Paulsen på piano.

Det holdes to konserter 19. desember. Klokken 17:30 og 20:00

IKKE ET ÅR UTEN "DRA KRAKKEN BORTÅT GLASET"  
Den tradisjonsrike førjulsstunden i Prøysenstua er like populær, år etter år. Prøysenstua er ikke stor, så for å kunne gjennomføre arrangementet i år, har fortellingsstunden blitt flyttet til «Den velse bygda».

- Jeg tror denne tradisjonen er hellig for mange. Billettene er som regel de første som forsvinner og det like etter vi har lagt dem ut, sier daglig leder, Marie Beate Rise. Det kommer nok til å bli veldig stemningsfullt. Det blir selvfølgelig også mulig å kikke i Prøysenstua for de som ønsker det, betrygger hun.

«Dra krakken bortåt glaset" har totalt seks forestillinger fordelt på 22. og 23. desember.

FORTSATT NÆRT OG EKTE
Det er flere nyheter og endringer fra tidligere på årets Jul i Prøysen. Vi kan allikevel forsikre julens gjester om at de fortsatt finner de nære opplevelsene, den deilige maten og den ekte julestemningen på Prøysenhuset, akkurat som tidligere år.

Kjøp billetter til arrangementene her: https://bit.ly/Billetterjuliprøysen

Jul i Prøysen foregår fra 26. november 23. desember.

Billetter til arrangementene kjøpes på Ticketmaster.

Prøysenhuset ivaretar nasjonale og lokale smittevernstiltak.

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram