Sykkel

Sjusjøen kan by på et enormt nettverk av fjell- og seterveier og sykkelruter tilpasset alle nivåer.

Sykkelmulighetene på Sjusjøen og omegn er preget av lette og raske grusveier. Elementer som god tilgjengelighet, mange turmål, vakkert åpent fjellterreng og stor variasjon, gjør Sjusjøen til en av de aller beste fjellsykkeldestinasjonene i Norge.

I Ringsakerfjellet er det ca. 240 setre på 36 små og store setervanger. Setervangene er viktige kulturlandskap som ligger der det var egna jordsmonn for beiting og slått. I dag er det ingen seterdrift, men sauer og kyr nyter fortsatt godt av saftig beite. Les mer om 4 flotte turer fra seter til seter på sykkel.

Sykkelsesongen varer fra midten av juli til tidlig oktober.
Et eget sykkelkart for Sjusjøen og omegn får du kjøpt på Sport1 Sjusjøen og i Sjusjøen Mountainbike Park (Sjusjøen Skisenter).
Sport1 Sjusjøen og Sjusjøen Mountainbike Park tilbyr også sykkelutleie.
Sjusjørittet, 56 km, arrangeres i slutten av juli.

Sjusjøen Mountainbike Park

Sykkelparken
Sjusjøen Mountain Bike Park byr på håndlagde sykkelløyper for alle nivåer. Her kan hele familien, med både nybegynneren og den erfarne sykelisten kose seg. Sykkelparken er en flott introduksjon til stisykling.

Pumptrack
Utenfor sykkelutleien ved lekeparken finner du en morsom pumptrack. Det er en rundbane med doseringer og kuler. Dette er den perfekte løypen for å lære seg å «pompe» med sykkel.

Ferdighetsløype
Ferdighetsløypen har start rett utenfor butikken og utleien. Dette er en grusløype på 1 km. Denne inneholder alle elementer som gjør stisyklingen til en lek. Den passer både for nybegynnere og erfarne sykelister.
Det anbefales at du prøver denne løypen først før du tester de andre løypene i parken.

Eftasrunden
Eftasrunden på snaut 5km er den lengste løypen. Den strekker seg fra sykkelutleien, rundt skiskytteranlegget og opp igjen til butikken via Eftastjernet. Løypen er en smal gruset sti med innslag av naturlig terreng. Her finner du tekniske partier og elementer som doseringer, bruer, dropp og wallrides. Dette er en perfekt sti der du kan holde godt tempo og oppnå fin flyt gjennom hele. Løypen passer både for nybegynnere og erfarne syklister.

Til topps, 4,7km
Dette er en merket løype som går til toppen av skisenteret og til Brannhytta. Den starter på grusvei fra sykkelutleien, gjennom Rømåsen og opp til Utsikten. Derifra er det en flott sti frem til toppen av skisenteret og Brannhytta. Det finnes merkete stier ned nedfartene som kan sykles på sommeren. 

Stisykling på Sjusjøen er helt fantastisk og det finnes et hav av mulighet. Stikk innom  Sjusjøen Mountainbike park så kan de guide deg til de beste stiene!

© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram