Ekte matglede på fjellet

Et velegnet spisested med god tradisjonskost – enkelt tilgjengelig med bil. Og den perfekte fjellkro i rett i nærheten for alle som holder til på Ljøsheim. På Hygga Fjellkro får du servering av alle slag. Alt fra kaker, vafler, kanelboller og baguetter til pizza, biff og ordentlig norsk tradisjonsmat. Maten lages stort sett fra bunnen av, og Ole Stendahl jobber selv på kjøkkenet.

Tekst: Anders Lindstad
Foto: Andreas Bache-Wiig

Sommeren 2019 tok Ole Th. Stendahl over som driver på Hygga Kro på Ljøsheim. Til glede for både lokale hytteeiere og for turister som ønsker en stopp med god servering på turen. På Hygga serveres det både reale, tradisjonsrike middagsretter som elggryte, stekt flesk og hjemmelagde kjøttkaker for de som vil ha ordentlig middag. Samtidig er Hygga et typiske skiturmål, hvor folk vil kose seg med kaffe, kakao og nystekte vafler eller bakverk.

- Nystekte vafler er veldig populært for skituristene. Vi steker vafler kontinuerlig – de er best
helt ferske. Vi opplever at folk heller vil vente på vaffel for å få en nystekt. Men også
hvetebakst er populært. Kanelknuter på 160 gram er mange skigjesters favoritt, sier
Stendahl.

For mange skiturister er turen fra Sjusjøen til Ljøsheim og tilbake – med et innlagt besøk på Hygga for å fylle på med litt næring – oppskriften på en perfekt dag på fjellet. Det er fint å ha et mål for turen, særlig når man på målet også kan finne god mat. Og selv om vafler og bakst er populært, er det mange som like gjerne tar en enkel varmrett som for eksempel suppe med focacciabrød.

Selve pausen på skituren er også viktig for mange. Det er godt å sitte litt i peisvarmen før du fyller opp igjen vannflasken og er klar for turen tilbake til Sjusjøen. Løypenettet er omfattende, og det er lett å finne nye traseer på tilbaketuren. Betjeningen gir gjerne tips om fine turer.

Fornøyde gjester
Skal vi tro gjestevurdringene som ligger på nett, er det mange som er fornøyd med Hygga. Her er kommentarer både på gode vafler og bakst, men også på gode middagsretter som for eksempel rømmegrøt.

Stendahl er opptatt av å servere ordentlige middagsretter. Som en av de som har gitt sin kommentar på nett skriver: «Skikkelig god gammeldags husmannskost – flesk, kålrabistabbe og potet – DIGG». Det er ikke tilfeldig:

- Det er god, norsk tradisjonskost jeg har drevet med i alle de 25 årene jeg har jobbet som
kokk. Vi får mye skryt for retter som elggryte, stekt flesk med rotmos og hjemmelagde
kjøttkaker. Dette lager vi fra bunnen av, forteller Stendahl.

Men også pizzaen og andre enklere retter får skryt. Fredag ettermiddag og kveld er det mange som er innom og tar med seg en god pizza som de koser seg med samtidig som de installerer seg på hytta. På lørdager er det vanligvis fullt hus helt fra lunsjtider. Til middag kommer det både hyttefolk og folk fra bygda for å spise ordentlig middagsretter.

Søndag ettermiddag er det mange som spiser middag på Hygga før de setter seg i bilen på hjemveien. Det er lett å forstå – en ordentlig middag på fjellet må jo være bedre enn en eller annen fastfoodløsning på veien hjem.

De fleste har kort reisevei når de kommer til Moelv og E6, og etter å ha spist
middag på Hygga er det neppe behov for stopp på turen. For familier er det greit å vite at det også tilbys en bra barnemeny med blant annet pannekaker og barneburger.

I tillegg til servering innendørs, byr Hygga på en fin og lun uteplass. Her fyres det opp i bålpanna, og nå når sola begynner å varme, er det fint å sitte i sola og ta pausen der.

Bra besøk etter gjenåpning
Som så mange andre spisesteder, måtte også Hygga ta en pause forrige vinter knyttet til pandemien og restriksjoner. Årets vintersesong her likevel vært bra med fine snøforhold og gode skimuligheter. Det betyr også bra med gjester.

- Vi har redusert antall sitteplasser noe i en periode for å ivareta smitteregler, men vi har
heldigvis ganske god plass. Vi har i tillegg publokaler i kjelleren, så jeg kan åpne litt mer
dersom det er behov for det, avslutter Stendahl.


© 2024 Destinasjon Sjusjøen | Nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
crosschevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram