Foto: Yngve Horvei

Sjusjøen Husky Tours arrangerer turer med hundespann i åpent og flott fjellterreng med start på Kroksjøen, 3 km videre innover fra Sjusjøen Sentrum over Storåsen. To og to kjører sammen på et spann med 6-8 hunder, og bytter halvveis slik at begge får kjøre. Alle får instruksjon i forkant, og barn kan sitte på eller kjøre selv om de har passert 14 år. Etter endt tur følger varm drikke og steking av pinnebrød i grillhytta eller ute rundt bålpanna. Det blir mange trivelige samtaler rundt bålet, og ofte på tvers av nasjonaliteter.

Leif Tore og Ida i Sjusjøen Husky Tours har tilsammen nærmere 80 Alaska Huskier som ivrer etter å frakte dere på tur. Klapp og kos både før og etter tur vil de gjerne ha og så, og kommer dere først er det populært å hjelpe til med påseling. Hundekjøring er tøft i kaldt og hufsete vær og da trives også bikkjene, så noe værforbehold finnes ikke!

Turene er på 6, 15 eller 30km. For de fleste som prøver hundekjøring første gang og for de som har barn med er 6km tur passe langt. Kjøres fast alle onsdager og lørdager gjennom hele vinteren og til og med begynnelsen av mai, samt andre dager på forespørsel. Turen på 15km med 8 bikkjer i spannet er også veldig populær, og man trenger ikke ha kjørt før for å velge lengre turer. 30km regnes som en dagstur og for de som virkelig vil prøve hundekjøring skikkelig. 15 og 30km kjøres fast søndager samt alle andre dager på forespørsel.

Les mer om Hundekjøring på Sjusjøen >>

 

Deling i sosiale medier

Teambuilding

Isbading

Snowrafting

Hesteridning

Hundekjøring

Sykling

Kanefart

Fotturer

Kiting

Jakt og fiske på Sjusjøen

Langrenn

Alpint