Klovner på sykkel

Birkebeinerrittet

Lørdag 25. august er det klart for Birkebeinerrittet. Årets treningsmål for noen, en strålende dag som tilskuere og del av folkefesten for andre. For Kristian Lien, Raymond Sjømark og Ole Herman Dahlen er det i tillegg en anledning til å samle inn penger til et godt formål.

Vi har skrevet det før og skriver det gjerne igjen: Birken er så mye, mye mer enn merkejag og dyrt utstyr. For de aller fleste er stemningen underveis, det å gjøre noe sammen med andre, det å gjennomføre en fysisk utfordring og det å ha noe å trene mot året rundt som er motivasjonen.

Likevel kan det skje at antall timer trening ikke helt strekker til. Og hva gjør man da? Kristian og Raymond ville ikke gå glipp av stemningen, publikumsjubel og gleden over å fullføre rittet – selv om treningsgrunnlaget i fjor var litt under det de håpet. De bestemte seg i stedet for å lage show og klovnerier – og syklet rittet i klovnekostymer for å samle inn penger til Sykehusklovnene.

«Vi hadde en fantastisk tur over fjellet i fjor. Det er noe eget med stemningen over fjellet. Vi spiste en mengde vafler og annen turmat, og vi ble til og med bedt på middag. Det viktigste var likevel at vi fikk fortalt litt om prosjektet og hva vi samler inn penger til» forteller Kristian Lien.

I år blir det ny sykkeltur som klovner – fortsatt til inntekt for Sykehusklovnene. I år foregår turen på tandemsykkel, forhåpentligvis med en tredjemann som påheng på en dertil egnet påhengssykkel. Ole Herman Dahlen blir da den tredje klovnen i følget. Alt for å oppleve stemningen underveis fra Rena til Lillehammer. Med et klart mål om å samle inn mer penger til Sykehusklovnene.

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon/forening som besøker barn mellom 0-18 år som er innlagt på sykehus. Sykehusklovnene hadde i 2017 over 18 500 møter med barn på sykehus. 40 sykehusklovner er tilknyttet organisasjonen, alle profesjonelle skuespillere, trent for arbeid med barn på sykehus.

For de som ønsker å støtte den gode saken de sykler for, er det enkelt å Vippse et beløp til nr: 527709 (Støtt Sykehusklovnene).

I tillegg er det naturligvis velkomment med heiarop, jubel og vaffelstøtte underveis på turen. Slik skaper syklister og publikum sammen en folkefest hele veien fra Rena til Lillehammer lørdag 25. august.

Vi ønsker klovnene en god tur!

Historien bak sykehusklovnene:

  • Siv Øvsthus startet Helseklovnene på Haukeland sykehus i år 2000
  • I 2001 startet Tove Karoliussen sykehusklovning på Ullevål sykehus og grunnla organisasjonen Sykehusklovnene
  • I 2014 ble all sykehusklovning for barn i Norge samlet og i 2015 ble Sykehusklovnene medlem av European Federation of Healthcare Clown Organizations, EFHCO. Det finnes i dag sykehusklovnorganisasjoner i mer enn 50 land rundt om i verden (Kilde: www.sykehusklovnene.no)

Tekst:
Anders Lindstad

X