Hytte til nytte!

Hytte til nytte

Etter at Johannes Thingnes Bø bygget seg hytte på Sjusjøen har skiskytteren truffet blink med både formen og geværet. Før OL har han allerede tatt åtte individuelle gullmedaljer i verdenscupen, tre flere enn han tidligere har tatt gjennom en hel sesong. Også fikk han jaggu treff på den edleste OL-medaljen også, samt et stafettsølv. Hva har skjedd? Vi tok et revolverintervju med Sjusjøens nye hytte- og seierherre.

Du har akkurat bygget deg hytte på Sjusjøen, og nå samler du gullmedaljer til den store gullmedalje. Er det helt tilfeldig?

– I fjor var første gang jeg har ladet opp på Sjusjøen og samtidig hadde jeg den beste starten på sesongen noensinne, så nei, helt tilfeldig kan det ikke være, ler Johannes Thingnes Bø med en høflig latter. En hytte på Sjusjøen er i hvert fall midt i blinken for en skiskytter, for å si det sånn.

– Hytta ble bygget ferdig i slutten av oktober i fjor og er helt fersk. Jeg var på hytta i hele romjula og hele november. Så egentlig var jeg der så snart den var ferdig bygget. Ikke bare er det midt i blinken for en skiskytter å ha hytte på Sjusjøen. Hytta ligger et lite knepp unna Sjusjøen skiskytterarena på Natrudstilen med alle fasiliteter tilgjengelig og gode løyper.

– Sjusjøen forstår å preppe løypene, sier Johannes. Jeg skal drive med skiskyting i ti år til. At alt er i topp kvalitet og at alle detaljer er tenkt på, er helt avgjørende for at jeg skal holde meg i toppen. At hytta både er lett tilgjengelig og at det er nærhet til alt fra hytta, er viktige faktorer for meg.

Hvor ofte får du besøkt hytta?

– Vi har ekstremt mange reisedøgn i året. Men med hytte på Sjusjøen er jeg der oppe raskt fra Oslo. Og det er praktisk med nærhet til skiløyper når man ikke får vært der så lenge av gangen. I fjor var det viktigst for meg å kunne være der i november. En kald november er nemlig en fin oppladning for OL og julefeiringen på hytta var også gull verdt. I desember er det ofte dårlige forhold i Oslo og anleggene driftes heller ikke så godt i jula.

Gutta på hyttetur

– Ellers er vi så ofte på samlinger at vi må leie ut hytta mesteparten av året. Vi har begynt å tenke på å leie ut hytta som Bø-hytta, sier Johannes. Kanskje det kan bli en merkevare å satse på når karrieren er over?

Store deler av året er det altså et opplegg med landslaget, men Johannes håper på å få til en landslagssamling på hytta også. – Det hadde vært veldig gøy å ta en hyttetur med landslaget!

Hvordan blir det å bruke hytta om sommeren?

– Sjusjøen har blitt et helårsanlegg med et rulleskianlegg som har harde traseer med bratte og utfordrende harde løyper. Andre skianlegg er ofte for lette, og for skiløpere som oss fører det til at du må trene på veier som går over fjell for eksempel, for å få en skikkelig økt. Men her går det an å kjøre harde rulleskiøkter og svette godt før du kommer tilbake til hytta.

– I tillegg er det et veldig godt sykkelterreng på Sjusjøen. Det er stier med en gang, og Sjusjøen er det reneste mekka for stisykling. Birken går jo også der og det er mange grusveier for grusturer. Du kan trene alt fra hyttedøra egentlig.

Alt kan da ikke være fryd og gammen for en skiskytter på Sjusjøen heller. Er det noe du har å klage på?

– På stående fot klarer jeg ikke å finne noe negativt å si. Styrkerom er lett tilgjengelig for eksempel. Det eneste jeg har å klage på er at det ikke finnes noen innendørs skytebane, så der har Sjusjøen fremdeles en jobb å gjøre.

Hvilke ønsker hadde du for hytta når du bygget den?

– Hedda Hytter har hatt logoen sin på geværfutteralet mitt de fire siste årene. De har vært synlige sammen med meg, og jeg har jeg sett på en del hytter gjennom årene. I valget mellom en Hedda og en Hedvig fra hytteprodusenten, falt valget på Hedvig.

I følge hytteprodusenten er Hedvig-hytta tilpasset nye generasjoners hytteliv. Den er moderne, elegant og nyskapende. Som skiskytteren selv er den samtidig ujålete og upretensiøs. Johannes er dessuten forlovet med Hedda Kløvstad Dæhli, så en Hedda hadde han fra før. Tomten ble valgt i samarbeid med Ringsaker Almenning.

– Jeg ville ha en hytte uten innsyn og en hytte som rommet mange sengeplasser. Hytta skal være en sosial plass som rommer alle når venner og storfamilien kommer på besøk. Med mange separate soverom blir heller ikke hytta så romslig at det tar lang tid å varme den opp når du kommer på besøk. Jeg vil komme rett i hyttemodus med en gang jeg kommer opp, sier Johannes. – Fyr på peisen og hyggestemning så fort som mulig!

Gull og OL-glitter legger nok ingen demper på hyggestemningen med det første. Og med millimetre og tiendels sekunder mellom suksess og fiasko, kan en liten detalj som å ha en hytte på Sjusjøen være til uvurderlig nytte i mange år fremover for Johannes Thingnes Bø.

Vi ønsker Johannes lykke til på sesongstart på Sjusjøen i helga!

X