Ringsaker Almenning er en betydelig næringsaktør i Hedmark, spesielt innen skogbruk  og utmarksnæring. I senere år har vellykket satsing på tomtesalg og utvikling av skiproduktet på Natrudstilen gitt  økonomiske muskler til å gjøre  en større satsing. Ringsaker Almenning regulerer derfor et over åttehundre mål stort område rundt Svarthaugen og Eftastjernet, i hjerte av Natrudstilen. I samarbeid med Birkeby AS er de i ferd  med å utvikle et miljøvennelig konsept som bygger på historisk kunnskap og erfaring i kombinasjon med modere teknologi og innovasjoner. Et konsept for en bærekraftig fremtid. Det har fått navnet BIRKEBY.

Følgende hovedelementer inngår i dette konseptet:
Etablering av  BIRKEBY, en bilfri landsby bygget  i tre, med kvartalsstruktur, gater og torg, primært med fritidsboliger, men også med naturlig tilhørende service og aktiviteter.Garasjekjeller med 320 parkeringsplasser, muligheter for lading av el bil.Realisering av en helårs aktivitetspark/kunnskapspark spesielt tilpasset barnefamilier.Bygging av et servicebygg i form av vikingtun som felleshus for landsby og dagsbesøk.Bygging av et amfi med plass for ca. 2000 personer ved Eftastjernet.Ake-, ski,- lekeanlegg med nedfarter mot Natrudstilen og mot Mesnali.Elementene vil bli realisert over tid i takt med utbygging og marked for øvrig.

Beliggenhet 
BIRKEBY vil ligge med tilgang til løypenett, alpinbakke og øvrige fasiliteter i Natrudstilen. Norges beste langrennsløyper. 350 km med dobbeltspor for skøyting og klassisk. 10 km rulleski-/lysløype og baneanlegg for skiskyting med 40 skiver. Sjusjøen Skisenter – 2200 meter nedfart, 7 nedfarter, 6 seters ekspressheis. Egen barnebakke, gratis for alle. Bigjump, rails og skiskole.Milevis med sykkelveger i Ringsakers fjellområder. Terrengpark for sykkel med rundløype på1,0 og 4,5 km. Downhill sykling i alpinbakken. Det arbeides kontinuerlig med å utvide tilbudet. Ved Eftastjernet er det opparbeidet sandstrand og fine grillplasser og ljørkoie for almen bruk.