Folkefest i Monsterbakken

Folkefest i Monsterbakken

Helgens Monsterbakken Opp på Sjusjøen bød på deltakerrekord, publikumsrekord og mange glade motbakkeløpere. Og høy puls og litt melkesyre opp mot målseilet…

– Jeg er vanvittig fornøyd med at vi sammen med gode partnere har klart å skape et slik arrangement i høstferien. Det er imponerende å se at så mange barn og unge synes det er gøy å bevege seg og kjenne på det å bli litt slitne, sa langrennsløper Martin Johnsrud Sundby innimellom selfier med ivrige barn, foreldre og andre idrettsinteresserte på Sjusjøen.

Selv om bakken er bratt og pulsen var høy på slutten av løpet, var det stort sett bare store smil å se blant deltakerne. Både Martin Johnsrud Sundby og Simen Andreas Sveen bidro som motivatorer, heiagjeng og med «high fiver» opp de siste meterne. Her var det lite fokus på tider og plasseringer, og desto mer fokus på gleden ved å være ute og i aktivitet.

Rekorddeltakelse

Hele 471 personer deltok på årets Monsterbakken Opp, noe som er en soleklar deltakerrekord. Det er fjerde gang arrangementet gjennomføres, og det var lett å se at både Johnsrud Sundby og Sveen koste seg blant deltakerne. 

– Det har vært en fantastisk dag, og jeg har kost meg blant alle de spreke barna og ungdommene som har løpt. Det er morsomt å se at også mange voksne stiller – både med startnummer i løpet og som tilskuere. Totalt sett er vi kjempefornøyd med dagen, sa Martin Johnsrud Sundby.

Tidligere langrennssjef i Norges skiforbund, Åge Skinstad, var en av speakerne på årets løp. Han var også imponert over deltakerne, og trakk fram viktigheten denne typen arrangement.

– Det er viktig å ha slike arrangement hvor det ikke er så mye fokus på tidtakning og prestasjon. Gleden ved aktivitet er viktig, og det er fint å se hele familier delta. Dette er en type arrangement som er bra for folkehelsen, sa Skinstad etter å ha kommentert løpet.

Monsterbakken Opp på ski i påsken

Neste år tar alle deltakerne med minst en venn, sa speakeren i etter at de siste var i mål. Og man trenger ikke vente et helt år med å utfordre seg selv opp Monsterbakken på Sjusjøen. I påsken er det nemlig klart for Monsterbakken Opp på ski.

Vi ses vel da?

Tekst:
Anders Lindstad

X