Den første snøen!

Skiløypene åpnet 28. september.

Finn fram skiene – nå åpner skisesongen. Noe snø er lagret fra i fjor og resten har blitt produsert på sensommeren. Til sammen er det nok snø til å klargjøre langrennsløyper og standplass, samt å lage et parkområde nederst i alpinbakken.

Sjusjøen er flere ganger kåret til Norges beste langrennsområde. Stabil og lang skisesong er en viktig faktor i dette. Nå er det bare å starte nedtellingen – i høstferien er det igjen mulig å spenne på seg skiene i Natrudstilen og i Skisenteret.

«Fredag 28. september åpnet de første løypene i Natrudstilen. Da lå det en runde på en kilometer klar for langrennsentusiastene, samtidig som skiskytterstandplassen åpnet med ti skiver. Nå kan de ivrigste bare kose seg», forteller Johannes Haukaassveen.

Lørdag 29. september åpnet det en ca 120 meter lang «pre season» park nederst i anlegget på Sjusjøen Skisenter. Denne byr på elementer som hopp, rails og bokser. Heisen er foreløpig forbeholdt syklister, men de ivrigste parkentusiastene går selv opp for å kunne kjenne den fantastiske følelsen av å være på snø igjen.

For langrennsløypene selges det dagspass. Disse kan kjøpes hos Sjusjøen Hytteutleie på veien inn til Natrudstilen. Langrennsløypene vil bli holdt ved like med ny kunstsnø helt til natursnøen kommer.

Tredje sesong med høstferiesnø

Det er tredje sesongen Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen kan by på snø allerede i høstferien. Tiltaket er svært godt mottatt av gjester, og mange gleder seg virkelig over å få snø under skiene så tidlig.

«Det er selvsagt mange aktive som trener, men vi har overraskende mange turister og familier ute i løypene også. I parken er det nok de aller mest interesserte som er ute så tidlig, men utøvere fra NTG og andre treningsgrupper benytter gjerne sjansen til å komme på snø så tidlig», forteller Espen Vetch i Sjusjøen Skisenter.

Daglig kan det produseres cirka 250 kubikkmeter snø i snøproduksjonsanlegget på Naturudstilen. Til sammen er det produsert godt over 10 000 kubikkmeter snø siden august. I tillegg er det lagret rundt 20 000 kubikkmeter snø fra forrige vinter. Til sammen 30 000 kubikkmeter snø skal bidra til å sikre alle Sjusjøgjester skiføre helt fra slutten av september til den siste snøen forsvinner i mai en gang.

Ikke så merkelig at Sjusjøen er kåret til Norges beste langrennsområde, kanskje. 😉

For Visit Sjusjøen:
Anders Lindstad (tekst)

Johannes Haukåssveen
X