Sjusjøen kan by på et enormt nettverk av fjell- og seterveier og sykkelruter tilpasset alle nivåer. Sykkelmulighetene på Sjusjøen og omegn er preget av lette og raske grusveier. Elementer som god tilgjengelighet, mange turmål, vakkert åpent fjellterreng og stor variasjon i sykkelmulighetene, gjør Sjusjøen til en av de aller beste fjellsykkeldestinasjonene i Norge.

Sykkelsesongen varer fra midten av juli til tidlig oktober
Et eget sykkelkart for Sjusjøen og omegn får du kjøpt på Sport1 Sjusjøen
Sport1 Sjusjøen og Sjusjøen Skisenter tilbyr sykkelutleie
Sjusjørittet, 56 km, arrangeres i slutten av juli.

Sjusjøen Skisenter kan også by på Downhill sykling i Sjusjøen Mountain Bike Park. Heisen går kun i høstferien (uke 40/41).

Downhill sykling på Sjusjøen (kun i høstferien uke 40/41)!

MTB-sykkel-10

4,5 km med ny rundløype!
Denne slynger seg rundt i terrenget ved rulleskianlegget og består av smal, gruset sti med innslag av terreng. Her finner man tekniske partier med utfordringer i de naturlige elementene. Det er mulighet for god flyt og bra tempo, samtidig som det også er en familievennlig løype som passer fint for de yngre syklistene. Løypa sto ferdig til høstferien 2014, og vi gleder oss til å ta den i bruk igjen neste sommersesong.

Utenfor vår sykkelutleie finner du en ferdighetsløype. Løypa er 1 km lang, og der finner du hindre og utfordringer for både nybegynnere og erfarne.

Du finner en skiltet løype til topps: Her starter du på grusvei via Rømåsen før du kommer opp til Utsikten. Derifra går det videre på en flott fjellsti hvor du kan nyte fantastisk utsikt på vei opp til Brannhytta. Der kan du ta en hvilepause med nystekte vafler eller kanelsnurrer, og deretter kjøre ned slalombakken eller ta sykkelen videre på stier innover fjellet.

Det er planer om videre utbygging av løyper, mer info kommer.

Ellers i Natrudstilen og på Sjusjøen finner du også et variert nettverk av veier og stier.
Vi er i gang med å utforske disse, kom gjerne innom for turtips!

Løypekart for sommeren 2016 (klikk på kartet):

Løypekart 2016_sjusjøen_web

Les mer om Sjusjøen Mountainbike Park >>

For mer informasjon: www.sjusjoen-skisenter.no

Deling i sosiale medier

Kanopadling

Teambuilding

Isbading

Snowrafting

Hesteridning

Hundekjøring

Sykling

Kanefart

Fotturer

Kiting

Jakt og fiske på Sjusjøen

Langrenn

Alpint