Ellen Horn i samtale med Mimmi Tamba - årets Solveig fra Peer Gynt - og stemningsfull konsert med Mimmi.

Lørdag 25. februar kommer Ellen Horn, kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt og skuespiller og låtskriver Mimmi Tamba til Sjusjøen fjellkirke. Ellen og Mimmi ser frem til å tenne lys og dele tanker om kjærlighet, trofasthet og håp i Peer Gynt når de skal møte publikum i fjellkirka. I etterkant av samtalen skal Mimmi holde konsert og servere et utdrag fra sine to siste utgivelser, Semper Eadem og Titanic. Det blir også små smakebiter fra Edvard Griegs repertoar.

Lørdag 25. februar kommer Ellen Horn, kunstnerisk leder for kulturfestivalen Peer Gynt og skuespiller og låtskriver Mimmi Tamba for samtaler i Sjusjøen fjellkirke. Ellen og Mimmi ser frem til å tenne lys og dele tanker om kjærlighet, trofasthet og håp i Peer Gynt når de skal møte publikum i fjellkirka. I etterkant av samtalen skal Mimmi holde konsert og servere et utdrag fra sine to siste utgivelser, Semper Eadem og Titanic. Det blir også små smakebiter fra Edvard Griegs repertoar.

Tamba har nylig spilt rollen som Solveig i Peer Gynt og Ellen er særdeles stolt over at hun fikk kapret det store nye stjerneskuddet til denne rollen i sommerens oppsetning på Gålå. Mimmi og Aksel Hennie (som spilte tittelrollen Peer Gynt) fant fort tonen. Mimmi har en magisk utstråling og stemmeprakt, og synger i mange sjangere, alt fra egne komposisjoner til Edvard Grieg. Hennes tolkning av Solveig rørte Ellen dypt, og ga henne frysninger og tårer i øyekroken.

KORT OM MIMMI TAMBA

Foto: Lillian Julsvik

Mimmi er en norsk produsent, artist, skuespiller og låtskriver. Hun er født i Tromsø og har røtter Senegal. Som artist har hun gitt ut en rekke album som har høstet gode kritikker.

Semper Eadem som hun slapp i 2020 fikk terningkast 6 av Dagsavisen, ble spellemannsnominert for beste album i åpen klasse samt Edvard prisen nominert. Hun slapp nylig et  nytt album som hun har valgt og kalle Titanic. Titanic har høstet gode kritikker i både utland og innland. Dagsavisen sa at albumet kan være ett av de beste som har sluppet i 2022.

Mimmis musikk har sin kjerne i pop men hun er innom mange sjangre. Derfor kalles musikken hennes for sjangeroverskridende. Hun kaller Semper Eadem for Rennesanse pop og Titanic for Artpop.

Som skuespiller har Mimmi vært på en rekke scener rundt i landet. På Det norske teatret kan du ha sett henne i bl.a The Book Of Mormon, Tolvskillingsoperaen eller Lazarus. Sistnevnte ble hun nominert til Heddapris for beste medspiller for rollen som Girl.

Hun spilte Solveig i Peer Gynt på Gålå og i 2021 spilte hun i Susanne Sundfør sin teaterkonsert Life Does Us. For begge rollene fikk hun strålende kritikker.

Nå skal albumet Semper Eadem bli teaterforestilling på hovedscenen på Det Norske Teatret i 2023.

Foto: Bård Gundersen


Om oss

Med et løypenett på 350 km med topp preparerte skispor, er Sjusjøen et vintereldorado for deg som er glad i å gå på langrenn.
Det er også et skisenter på Sjusjøen for deg som er glad i alpint.
Prøv også spennende aktiviteter som kiting, hundekjøring og kanefart!
På sommerstid kan Sjusjøen by på fantastiske turmuligheter til fots, på sykkelsetet eller med en kano i fjellelvene våre.
Destinasjon Sjusjøen
Sjusjøvegen 2001
2612 Sjusjøen
[email protected]
© 2022  Destinasjon Sjusjøen  |  
nettsiden er utviklet av Dialecta kommunikasjon AS
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram